Necmettin Batırel'den dolar TL yorumu: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Necmettin Batırel'den dolar TL yorumu: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor

Necmettin Batırel yaptığı son dakika açıklamasında doların can çekiştiğini, TL'nin destan yazmaya başladığını söyledi.

Döviz 21 Nisan 2024 2
Necmettin Batırel'den dolar TL yorumu: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor

Necmettin Batırel'den son dakika açıklaması: TL çağ atladı.

Türkiye Gazetesi Yazarı Necmettin Batırel bir yazı kaleme aldı. Gazete'deki köşesinde ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Necmettin Batırel, Türkiye ekonomisinin son 5 yılda çağ atladığını söyledi.

"Döviz öldü yaşasın TL" başlığı ile yazısını kaleme alan Natırel, uzun yıllardır dolar alanların bile kararını değiştirdiğini, hükümetin aldığı tedbirlerle kurların enflasyon ve mevduat faizlerinin üzerine çıkmayacağının netlik kazandığını söyledi.

100 bin liralık hesap açanların 12 ay sonra 160 bin lirası olacağını söyleyen Batırel, 32.5 TL olan doların faiz getirisi kazanması için seneye 52 lira olması gerektiğini söyledi.

Batırel yaptığı açıklamada Goldman Sachs, Deutsche Bank, Citibank gibi uluslararsı bankaların dolar TL yıl sonu tahmininin 33 lira beklediğini söyledi.

5 YILDA ÇAĞ ATLADIK

Ülke ekonomisinin son 5 yılda çağ atladığını söyleyen Batırel, enerjide önemli kazanımlar elde ettiklerini söyledi. Savunma sanayiinde devrim yapıldığını, ülke topraklarından terörün temizlendiğini söyleyen Batırel, 6 tane dev sismik araştırma ve sondaj gemisinin alındığını ve tarihi keşiflere imza atıldığını söyledi.

"DÖVİZ CAN ÇEKİŞİYOR" DEDİ

Döviz can çekişiyor diyen Batırel, yerel seçimler sonrası doların 50 lira olacağı tahminini yapanların hayal kırıklığına uğradığını söyledi. Batırel açıklamasında, "Dünya Bankası Türkiye’ye 5 yıl için 36 milyar dolar destek sağlayacak. Bunun 12 milyar doları özel sektör projeleri için kullanılacak" dedi.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Gün Önce
İyiki CHP kazandı. Doları o zaman gorurdun
Ziyaretçi 14 Gün Önce
Sen ne içiyorsun. Yada uzaydamısın yoksa satıldınmı