Ne zaman ev alınır? Emlak Uzmanı tarih verdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ne zaman ev alınır? Emlak Uzmanı tarih verdi

Emlak sektöründe 2 sene sonra bir ilk yaşandı. Peki konut almak için en doğru zaman ne zaman? Ne zaman ev almalıyım?

Emlak 23 Nisan 2024 0
Ne zaman ev alınır? Emlak Uzmanı tarih verdi

Emlak sektöründe 2 sene sonra bir ilk yaşandı.

Konutta son dakika haberi geldi ve 2 yıl sonra bir ilk yaşandığı bildirildi. Gelen son dakika bilgilerine göre konut fiyat endeksi, 2022 yılı Ocak ayından bu yana ilk defa İnşaat Maliyet Endeksi'nin altında artış gösterdi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından alınan faiz artırımı kararlarının ardından konut kredisi faizlerinin rekor seviyelere kadar çıkması sonrası satışlar ciddi oranda azaldı. Kreid ile satılan konut sayısı yarı yarıya azalırken son dönemlerde yabancılara konut satışının da azalması ile birlikte konut fiyatlarınde düşüş oldu.

Yüksek faiz ortamının bir süre daha devam etmesi beklenirken yabancıların da ilgisinin giderek zayıfladığı belirtiliyor. Bunun gelecek dönemde emlak sektörüne nasıl etki edeceği konusunda bir son dakika açıklaması geldi.

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman yaptığı son dakika açıklamasında emlak sektörünün geleceğini değerlendirdi ve dikkat çeken ifadeler kullandı.

ACİL DEĞİLSE BİRAZ ERTELEYİN

Büyükduman yaptığı açıklamada, ev fiyatlarının gelecek 6 ay ile 1 yıl boyunca enflasyonun gerisinde kalacağını söyledi. İnşaat maliyetleri, yabancıların taleplerinin azalması ve yüksek faiz ortamının konut fiyatlarına etki ettiğini söyleyen Büyükduman, acil bir ihtiyaç yoksa konut almanın şimdilik biraz ertelebileceğini, bunun daha avantajlı olacağını söyledi.

NAKİT PARASI OLANLARA DAHA UYGUN ALIM FIRSATI

Büyükduman açıklamasında, piyasada para dolaşımının azalması nedeniyle nakit alımlarında ciddi bir pazarlık yapılabileceğini ve daha uygun fiyatlara konut alınabileceğini söyledi.

Sıfır ev fiyatlarının hala yüksek olduğunu bildiren Büyükduman, 2. el konutların tercih edilebileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç