Milyonlara erken emeklilik ve ev hanımlarına emeklilik: Meclise geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Milyonlara erken emeklilik ve ev hanımlarına emeklilik: Meclise geliyor

Ev hanımlarına emeklilik ve milyonlarca vatandaşa erken emeklilik hakkında son dakika açıklaması geldi. İşte gelen açıklama.

Emekli Haberleri 7 Nisan 2024 34
Milyonlara erken emeklilik ve ev hanımlarına emeklilik: Meclise geliyor

Erken emeklilik düzenlemesi için ilk bilgiler geldi.

TBMM'ye erken emeklilik düzenlemesi gelecek. Yapılan son dakika açıklamasında bayramdan sonra birçok yeni düzenleme geleceğine yer verildi. Gelecek düzenlemelere baktığımızda erken emekliliğin yanı sıra ev hanımlarına emeklilikte prim desteği ile erken emeklilik desteğinin geleceği bildirildi.

EK GÖSTERGE

Gelen son dakika bilgilerine göre meclise bayramdan sonra gelecek düzenlemede 3600 ek gösterge düzenlemesinin geleeği bildirildi. 1. sınıfa geçen tüm memurlara ek gösterge zammı yapılacak.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK

Yapılacak düzenlemede ev hanımlarına emeklilik düzenlemesi de yer alacak. İsteğe bağlı sigortalı olmak için SGK'ya başvuru yapacak ev hanımlarının 1/3 primleri devlet tarafından karşılanacak. Her çocuk için borçlanma hakkı tanınacak ev hanımlarına yıpranma payı da gündemde.

ESNAFLARA ERKEN EMEKLİLİK

Bağkurlulara erken emeklilik düzenlemesinin de bu kapsamda değerlendirileceği ve 9 bin gün ile emekli olan esnafların emeklilik prim şartlarının 7200'e çekileceği bildirildi. Bu düzenleme ile esnaflar 5 yıl erken emekli olacak.

KADEMELİ EMEKLİLİK VE STAJ ÇIRALIK MAĞDURLARININ TALEPLERİ VAR

Kademeli emeklilik bekleyen vatandaşlar, staj ve çıraklık mağdurları da emeklilik düzenlemesi kapsamında mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyor. Sizce kademeli emeklilik ve staj çıraklık düzenlemesi gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

NE ZAMAN GELECEK?

Düzenlemenin bayramdan sonra meclis gündemine geleceği bildirildi. Kanun teklifi meclise geldiğinde haberdar olmak, düzenlemeyi kaçırmamak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamasını ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (34)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 24 Gün Önce
Kademe sart
Ziyaretçi 26 Gün Önce
Bir gün ile bir sene ile insanları 17 sene daha fazla calistirmak adil değildir. Kanun her vatandaşi kapsamali. Haksızlık ortadan kalkmalı. Bir an önce kademeli emeklilik çıkmalı. En önemlisi emekli maaşı kat sayıları düzeltilmeli. Emekli maaasi duzeltilmeli.
Ziyaretçi 26 Gün Önce
2008 kadar zorunlu erken emeklilik gelmek zorunda dünyanın hiçbir yerinde çıkan kural geriye dönük işlemez kural hangi tarihte çıktıysa o tarihten sonrası için gecerlidir.
Ziyaretçi 27 Gün Önce
Bağkurluya ev hanımlarına var,kademeli emeklilik yoksa haritada kalan sarı renklerde renk değiştirir.
Ziyaretçi 27 Gün Önce
Kademeli emeklilik gelmeli