Meteoroloji Kaynakları Açıkladı: O Bölgelere Sağanak Yağış Geliyor!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Meteoroloji Kaynakları Açıkladı: O Bölgelere Sağanak Yağış Geliyor!

Meteoroloji kaynaklarının açıklamalarına göre; Nisan ayının ortalarında o bölgelere sağanak yağış gelecek! İşte haberin detayları...

Haberler 13 Nisan 2024 0
Meteoroloji Kaynakları Açıkladı: O Bölgelere Sağanak Yağış Geliyor!

Nisan ayında mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcaklıklar yerini yavaş yavaş serin havalara bırakıyor. Meteoroloji kaynakları ülke geneli için peş peşe uyarılar verirken bu kez trof uyarısı verildi.

Meteoroloji kaynaklarından alınan son dakika bilgilerine göre, Meteoroloji Bey, 14 Nisan 2024 tarihinde Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde hava durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI VERİLDİ

Meteoroloji Bey'in ifadelerine göre, ülkemizin güneydoğusunda yer alan Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin'in batı bölgeleri ile Doğu Anadolu'nun batı ve kuzey kesimlerinde ve doğu bölgelerinde yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Özellikle Güneydoğu Anadolu'da gök gürültülü sağanak yağışlarla birlikte yıldırım riskinin bulunduğunu belirtti.

 

Doğu Karadeniz bölgesinde ise Trof desteğiyle sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Yağışların bölge genelinde etkili olması ve yer yer yoğunlaşması bekleniyor.

Meteoroloji Bey, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Konverjans sahası ve üst seviyede vorticity var. Güneydoğu Anadolu'da batısı Gaziantep-Şanlıurfa-Mardin ile Doğu Anadolu batı ve kuzeyi ile doğu kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor yıldırım riski var. Doğu Karadeniz Trof desteğiyle sağanak yağışlı"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç