Mehmet Şimşek: Kamuda ciddi tasarruf yapılacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mehmet Şimşek: Kamuda ciddi tasarruf yapılacak

Mehmet Şimşek yaptığı son dakika açıklamasında enflasyon rakamlarının Mayıs sonrası düşeceğini söyledi.

Ekonomi 7 Nisan 2024 3
Mehmet Şimşek: Kamuda ciddi tasarruf yapılacak

Mehmet Şimşek'ten enflasyon yorumu: Mayıs yaında pik yapacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti'nin seçim sornası yapılan Merkez Yönetim Kurulu toplantısında bir sunum yaptı ve enflasyon hakkında değerlendirmede bulundu.

"ÇOK İYİ GİDİYORUZ"

Enflasyonu düşürmeden yapılacak tüm maaş zamlarnın enflasyona yenik düşeceğini söyleyen Bakan, ilk hedeflerinin enflasyonu düşürmek olduğunu, ekonomik programın öngörülen şekilde ilerlerdiğini ve çok iyi gittiklerini söyledi ve "Çok iyi gidiyoruz. Bize güvenin" ifadelerini kullandı.

BAZ ETKİSİ İLE ENFLASYON MAYIS AYINDA YÜKSEK GELECEK

Baz etkisi nedeniyle Mayıs ayında enflasyonun yüksek geleceğini söyleyen Bakan, yüzde 73 ile enflasyonun Mayıs ayında pik yapacağını söyleyerek, "En yüksek orana bu ayda ulaşacağız. Çünkü geçen yıl mayıs ayında enflasyon oranı sıfıra yakın (Nureddin Nebati'nin bakanlığı döneminde mayıs ayı enflasyonu 0,04) tespit edilmişti. Bu nedenle bir baz etkisi olacak ve enflasyonda pik noktasını mayıs ayında göreceğiz. Asıl hızlı düşüş sonra başlayacak. Temmuzda enflasyonun yüzde 40'lar seviyesine inmesini bekliyoruz. 3 yıl sonra çok daha iyi durumda olacağız, tek haneli rakamları göreceğiz" diye konuştu.

TÜİK BAŞKANINI TANIMAM BİLE

Enflasyon rakamlarının gerçek olmadığı, TÜİK'e müdahale edildiği iddialarının kesinlikle doğru olmadığını söyleyerek açıklamasını sürdüren Bakan Şimşek, "Ben yalan söyleyemem. Enflasyon konusunda neyse odur. Şahsen TÜİK Başkanını tanımıyorum bile. Bir araya gelmedik, görüşmedik" dedi.

EN KÖTÜYİ MAYIS AYINDA GERİDE BIRAKACAĞIZ: KAMUDA CİDDİ BİR TASARRUF OLACAK

Mayıs ayından sonra en kötü dönemin geride kalacağını söyleyen Bakan Şimşek, "Türkiye'nin risk primi düşüyor, programımız kararlıkla uygulanıyor. Parasal sıkılaşmalarımız devam edecek. Ayrıca kamuda ciddi şekilde bir tasarruf olacak. Bunun etkilerini göreceğiz. Yeter ki sabırlı olalım, programımıza güvenelim" dedi.

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 27 Gün Önce
kamudaki en büyük israf bürokratların araç konvoylarına son vermekle başlayın .
Ziyaretçi 27 Gün Önce
Tabi çok iyi gider o kadar insanın ekmeğiyle oynadınız tasarruf diye seçimide kaybeder siniz öyle seçimi kaybedme nedeni sizsini
Ziyaretçi 27 Gün Önce
TÜİK BAŞKANINI TANIMAM????? PUAHAHHAHHAHAH MAYIS TA DOĞALGAZ BİTİYOR YİNE DÜŞÜK ÇIKARACAK TÜİK TAMAM KAPAT