Mehmet Şimşek: Enflasyon 2 ay sonra düşmeye başlayacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mehmet Şimşek: Enflasyon 2 ay sonra düşmeye başlayacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir son dakika açıklamasında bulundu ve enflasyonun düşeceğini söyledi.

Ekonomi 23 Nisan 2024 4
Mehmet Şimşek: Enflasyon 2 ay sonra düşmeye başlayacak

Mehmet Şimşek'ten enflasyon açıklaması.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında enflasyon rakamlarının düşeceğine yer verildi.

Amerika'da bulunan ve burada uluslararası yatırımcılarla, bankalarla, IMF ile bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, burada TRT Haber'e açıklamalarda bulundu. Bakan yaptığı açıklamada enflasyonda düşüş mesajı verdi.

Bankaların küresel finansal imkanlarının artırılmasının da önemli bir alan olduğunu söyleyen Bakan, en önemli konunun da bu kazanımları kalıcı hale getirecek yapısal reformlar olduğunu söyledi.

Türkiye'nin dış dengesinin yerine oturmaya başladığını, bütçesinin de iyileşmeye başladığını söyleyen Bakan Şimşek, "Türkiye'nin yakında yıllık bazda enflasyonun önümüzdeki haziran ayından itibaren hızla düştüğünü göreceğiz" ifadelerini kullandı.

"Yapısal reformlarla Türkiye'nin bünyesini güçlendiriyoruz" diyerek açıklamasını sürdüren Bakan, bunun hazırlanan program paralelinde devam eden bir süreç olduğunu söyledi. Bir taraftran enflasyonun düşürüleceğini söyleyen Bakan Şimşek, bir taraftan da mali disiplini tesis edeceklerini ve dış açığı azaltacaklarını söyledi.

"Bir taraftan yapısal reformlarla Türkiye'nin bünyesini güçlendiriyoruz. Dış şoklara karşı kırılganlığını azaltıyoruz" diyen Bakan Şimşek, sözleirni şu şekilde sürdürdü:

"Geçen sene programı anlattık kendilerine, kafalarında birçok soru işareti vardı. Tartışmalar genelde o soru işaretleri üzerinden gidiyordu. Bu sene baktık ki artık tereddütler tamamen gitmiş durumda. Çünkü programımız çalışıyor. Sonuç veriyor ve başarılı bir şekilde uygulanıyor. Dolayısıyla yatırımcıların ilgisi çok yoğun"

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 8 Gün Önce
hep aynı hikayeler bırakın çekin gidin artık.
Ziyaretçi 9 Gün Önce
2Ay sonra emekliye eflasyon zammını az yapmak için düşer sonra yine yükselir herzaman olduğu gibi emekliler salakya inandık.
Ziyaretçi 10 Gün Önce
millet salak değil yanlız iki ay sonra yaz geliyor hasatlar çoğalıyor mecbur dusucek ekonomi bu degil
Ziyaretçi 10 Gün Önce
şimşek bey zaten enflasyonun her sene 2 kere düştüğünü ve hangi aylarda düştüğünü halk biliyor ne zamanmı her sene emekli maaşı zamlarında düşüyor ve zaten gerçek rakamlarda verilmiyor biz biliyoruz zaten söylemenize gerek yoktu zamdan sonraki ay işe raiş şekilde artıyo ve emekli olmak üzer3 ezim ezim eziliyor seçimde gösterdik irademizi erken seçim sesleri yükselmeye başladı o sandık geldiğunde bırak bakanlık koltuğunu vekillik koltuğundanda eder bu emekli biz bekliyoruz sende bekle ve gör