Mehmet Şimşek: Enflasyon 2 ay sonra düşecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mehmet Şimşek: Enflasyon 2 ay sonra düşecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Şimşek açıklamasında enflasyonun Haziran'dan sonra düşeceğini söyledi.

Ekonomi 26 Nisan 2024 0
Mehmet Şimşek: Enflasyon 2 ay sonra düşecek

Bakan Şimşek'ten dezenflasyon açıklaması.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne katıldı ve burada dezenflasyon sürecine ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı.

Orta vadeli programa değinerek açıklamasına başlayan Bakan, dezenflasyon sürecinin bu senenin ikinci yarısında başlayacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Orta Vadeli program çalışıyor, programımızı güçlendireceğiz. En büyük önceligimiz fiyat istikrari. Dezenflasyon bu yılın ikinci yarısında başlayacak. Dezenflasyonu destekleyecek ilave adımlar atacağız. Yapısal reformlarla dezenflasyona destek sağlayacağız"

Enflasyonu düşüreceklerini söyleyerek açıklama yapan Bakan Şimşek açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Enflasyonu düşürmek, şok öncesi döneme dönmek bir süreç işi. Dünyada da böyle. Enflasyonla mücadele bir süreç işidir zaman alıyor"

TASARRUF ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ

Kamuda tasarruf ile ilgili konuşan Bakan Şimşek, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

"Kamuda tasarruf ve harcama kontrolü üzerinde bir süredir çalışıyoruz. Tasarruf konusunda çalışmalarımızı nihai noktaya getirdik yakında bazı hususları paylaşacağız ve gerekli adımları atacağız.

Kayıtdışılıkla mücadele eylen planı açıklamayacağız sadece uygulama yapacağız gazine ve maliye bakanlığı çok güçlü şekilde sahada olacak.

Merkez Bankası'na dezenflasyon tesisi için destek vereceğiz"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç