Lokanta, kafe ve restoranlarda fiyat listeleri artık giriş kapısı ve tüm masalarda yer alacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Lokanta, kafe ve restoranlarda fiyat listeleri artık giriş kapısı ve tüm masalarda yer alacak

19 Aralık tarihli kararda artık tüm lokanta ve kafelerde fiyat listelerinin masa ile giriş kapısında yer almasının zorunlu olacağına yer verildi.

Lokanta, kafe ve restoranlarda fiyat listeleri artık giriş kapısı ve tüm masalarda yer alacak

Restoranlarda ve lokantalarda yeni zorunluluk geldi.

Tüm restoran ve lokantalara yeni bir zorunluluk getirildi. Getirilen yeni zorunluluk ile artık fiyat etiketlerinin giriş kapılarında ve masalarda yer alacağı bildirildi.

19 Aralık 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan açıklamaya baktığımızda yeni düzenlemenin 1 Ocak 2024 tarihinden sonra geçerli olacağına yer verildi. 19 Aralık 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan kararda şu ifadelere yer verildi:

"Ticaret Bakanlığından:

FİYAT ETİKETİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 28/6/2014 tarihli ve 29044 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Fiyat Etiketi Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu işyerinde, ayrıca lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan işyerlerinde ise işyerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılır, takılır veya konulur.”

MADDE 2- Bu Yönetmelik 1/1/2024 tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Ticaret Bakanı yürütür"

KARAR NE ANLAMA GELİYOR?

Bu karara baktığımızda işletmeler, hizmetin özelliği ve tüketiciye sunuluş biçimine göre fiyat listesini iş yerine asmakla yükümlü olacak.

1 Ocak 2024 tarihinden itibaren lokanta, restoran, pastane, kafe ve buna benzer yiyecek içecek hizmeti veren iş yerleri fiyat listeleri giriş kapısında ve masa üstlerinde yer alacak.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç