Lise, ön lisans ve lisans mezunu polis alımı nasıl olacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Lise, ön lisans ve lisans mezunu polis alımı nasıl olacak?

Son dakika haberi: Lise, ön lisans ve lisans mezunları nasıl polis olacak? İşte polis alımı hakkında son dakika bilgileri.

Polis Alımı 15 Mart 2024 0
Lise, ön lisans ve lisans mezunu polis alımı nasıl olacak?

Lise mezunu polis alımı olacak mı? Lise mezunları nasıl polis olacak?

Lise mezunu polis alımı hakkında son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor. Gelen son dakika açıklamasında KPSS puanı olmadan TYT sınavı ile polis alımı yapılacağına yer verildi. Bu alım dışında 2024 yılında başka lise mezunu polis alımı olmayacak. Peki polis olmak isteyen lise mezunları ne yapmalı?

POLİS ALIMLARI

Polis Akademisi Başkanlığı bünyesine en azl ise mezunları arasından her sene polis alımı yapılmaktadır. PMYO kapsamında lise mezunlarından alım yapılırken POMEM'lere ise üniversite mezunları arasından alım yapılır.

Söz konusu polis alımlarında adaylardan POMEM için KPSS puanı istenirken PMYO için adaylardan TYT puanı istenmektedir.

LİSE MEZUNU ALIM

Lise mezunu PMYO polis alımı Ağustos ayında başlayacak. Haziran ayında yapılacak TYT'ye giren ve 250 ham puanı geçen adaylar, lise mezunu polis alımına başvurusunu yapabilecek. Polis alımı süreci başladığında bildirimle haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

ÖN LİSANS - LİSANS POLİS ALIMI

Lisans ile ön lisans mezunları arasından POMEM'lere polis alımı yapılmaktadır. KPSS 65 puan ile ön lisans mezunu, KPSS 60 puan ile ise lisans mezunlarından alım yapılacak. Söz konusu alımın Nisan ayında yapılması bekleniyor. Polis alımı ilanı yayınlandığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Gelişmelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç