Kurtlar Vadisinin Tuncay Kantarcı'sı Osman Wöber Hayatını Kaybetti (Kimdir , Nerelidir, Filmleri)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kurtlar Vadisinin Tuncay Kantarcı'sı Osman Wöber Hayatını Kaybetti (Kimdir , Nerelidir, Filmleri)

Son dakika haberi: Sanat camiasını üzen son dakika haberi geldi. Osman Wöber hayatını kaybetti.

Kültür Sanat 26 Haz 2022 00:59 1
Kurtlar Vadisinin Tuncay Kantarcı'sı Osman Wöber Hayatını Kaybetti (Kimdir , Nerelidir, Filmleri)

Son dakika haberi: Kurtlar Vadisi'nde Tuncay Kantarcı rolü ile adından söz ettiren Osman Wöber hayatını kaybetti.

USta oyuncu Zafer Algöz bir son dakika açılaması yaptı. Algöz sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ünlü oyuncu Osman Wöber’in ani bir kalp krizi geçirdiğini ve geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybettiğini duyurdu.

Ünlü oyuncu Zafer Algöz sosyal medya hesabı üzerinden ünlü oyuncunun vefatı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Sevgili arkadaşımız Osman Wober’ani bir kalp kriziyle veda etmiş diye haber geldi az önce. Çok üzgünüm. Başımız sağ olsun" dedi.

OSMAN WÖBER KİMDİR? HANGİ FİLMLERDE OYNADI?

27 Şubat 1960 tarihinde Ankara'da dünyaya gelen Osman Wöber,  Avusturyalı-Türk oyuncu ve yönetmen olarak sanat camiasında tanınıyor. Osman Wöber Kurtlar Vadisi adlı seride canlandırdığı Tuncay Kantarcı karakteriyle tanındı ve uuzn dönem canlandırdığı bu karakter ile adından çokça bahsettirdi.

Wöber, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü kazandı ve burada eğitim gördü. Daha sonra Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nde tiyatro hayatına başlangıç yaptı. Öğrencilik döneminde Şan Tiyatrosu, Kenter Tiyatrosu ve Yeditepe Oyuncularının oyunlarında da roller alan Wöber , 1988-1993 yılları arasında Adana Devlet Tiyatrosu, 1995-1998 yılları arasında ise İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda müdürlük ve sanat yönetmenliği yaptı.

Goethe Enstitüsü bursuyla iki kez Almanya'nın çeşitli tiyatrolarında çalışmalarda bulundu. 2001 yılında yeniden İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun başına getirildi. Devlet Tiyatrolarının sahnelediği ve Memet Baydur'un yazdığı oyun olan Kamyon'un yönetmenliğini yaptı. Sekizinci Saat, Cumhuriyet gibi filmlerde roller üstlendi.

İşte en sevilen sahneleri:

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
text