KPSS'siz polis olma şansı: 2500 kadın erkek polis memuru alımı ön başvuru duyurusu 2024 PMYO
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KPSS'siz polis olma şansı: 2500 kadın erkek polis memuru alımı ön başvuru duyurusu 2024 PMYO

Son dakika haberi: En az lise mezunları arasından 2 bin 500 polis alımı için son dakika uyarısı geldi. Ön başvurular sona eriyor.

Polis Alımı 22 Şubat 2024 22:25 8
KPSS'siz polis olma şansı: 2500 kadın erkek polis memuru alımı ön başvuru duyurusu 2024 PMYO

Lise mezunu polis alımı ön başvurusu sona eriyor.

En az lise mezunu adaylar arasından kadın ve erkek 2 bin 500 polis alımında başvurular sona eriyor. Başvuru yapmak isteyen adayların YKS'ye bir an önce müracaatını yapması gerekmektedir.

PMYO'LARA 2500 KİŞİ ALINACAK

PMYO polis alımı kapsamında 2024 yılında en az lise mezunları arasından 250'si kadın ve 2 bin 250'si erkek olmak üzere toplamda 2500 öğrenci alınacak. Alınacak öğrenciler, Polis Akademisi tarafından eğitime alınacak. 2 yıllık eğiitmden sonra adaylar EGM bünyesinde polis memuru kadrosunda ögrevlerine başlayacak.

BAŞVURU ŞARTLARI

İlana başvuru yapacak adaylarda aranan şartlara baktığımızda en az lise mezunu olma şartı görünüyor. Diğer şartlar ise şu şekilde:

  -   Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

- Lise ve dengi okul mezunu olmak,

- Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı TYT puan türünden en az (250.000) ham taban puan ve üzeri puan alanlar, şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocuklarından ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı TYT puan türünden en az (200.000) ham taban puan ve üzeri puan almış olmak. 

- 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak, 

- Kadınlar için 162 cm. erkekler için 167 cm. den kısa boylu olmamak, beden kitle indeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak,

- Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak, 

- Genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak.

- 26.09.2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile;

- Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkum olmamak,     

-Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak. 

- Geçici kayıt tarihi itibarıyla herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak.

- Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

- Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,

- Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak.

- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

- Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak.

BAŞVURU

TYT ile yapılacak polis alımı için adayların öncelikle YKS'ye müracaat etmesi gerekmektedir. ÖSYM tarafından yapılan son dakika açıklamasında YKS son başvuru tarihinin 26 Şubat olduğuna yer verildi. Duyuru şu şekilde:

YKS'de TYT oturumuna başvuru yapacak kişiler, sınava girdikten sonra Ağustos ayında yapılacak 2500 polis alımına başvuru yapabilecek. Bu nedenle polis olmak isteyenlerin YKS başvurusunu aşağıdaki videoda belirtilen adımları izleyerek yapması gerekmektedir:

Kadın erkek diğer adaylarla tanışmak ve bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 3 Ay Önce
merhaba
Ziyaretçi 3 Ay Önce
2020 de tyt ye girmiştim o puanla başvuru olurmu
Ziyaretçi 3 Ay Önce
Yaş şartı olmayaydi iyidi
Ziyaretçi 3 Ay Önce
Nasıl başvuru yapabilirim
Ziyaretçi 3 Ay Önce
Ayt ye girsek sıkıntı olur mu?