Koronadan 20 kat daha ölümcül hastalık açıklandı: X virüsüne dikkat
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Koronadan 20 kat daha ölümcül hastalık açıklandı: X virüsüne dikkat

Son dakika haberi: DSÖ'den yapılan açıklamada X hastalığına dikkatler çekildi ve koronadan 10 kat daha ölümcül olduğuna yer verildi.

Sağlık 21 Ocak 2024 1
Koronadan 20 kat daha ölümcül hastalık açıklandı: X virüsüne dikkat

Son dakika haberi geldi. Koronadan 20 kat daha ölümcül olan X hastalığı için korkutan açıklama: Hazır olun.

DSÖ'den bir son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada X adı verilen hastalığın büyük tehlike potansiyeli olduğunu ve dikkatli olması gerektiğini bildirdi. Peki X hastalığı nedir? Belirtileri nedir? Nasıl bulaşır?

20 KAT DAHA ÖLÜMCÜL

X hastalığı hakkında açıklama yapan DSÖ yetkilileri, hastalığın koronavirüsten 20 kat daha ölümcül etkileri olduğunu söyledi. Konu ile ilgili DSÖ'nün resmi internet sayfasında "X Hastalığı, insanlarda hastalığa neden olup olmadığı bilinmeyen bir patojenden kaynaklanan ciddi bir uluslarası salgını temsil ediyor" ifadelerine yer verildi.

KORONADAN DAHA GÜÇLÜ

Toronto Üniversitesi'nden de bir açıklama geldi ve X adı verilen hastalığın Koronadan daha güçlü olduğuna dikkatler çekildi. Üniversiteden gelen açıklamada biyoetik ve küresel sağlık profesörü Kerry Bowman, "X Hastalığı, Covid-19'dan daha güçlü olan çok ciddi bir hastalığın ortaya çıktığı varsayımsal bir senaryoyu temsil ediyor. Bu, hızla yayılan bir hastalık tehdidine dünyanın nasıl tepki vereceği konusunda varsayımsal bir hazırlık" denildi.

DSÖ, her sene salgın potansiyeli nedeniyle açıklamalar yapıyor. Bu sene gelen açıklamada X hastalığı adı verilen gizemli bir hastalığa dikkat çekildi.

DSÖ'DEN YENİ AÇIKLAMA: HAZIR OLUN

""X Hastalığı" her an ortaya çıkabilir. Grip gibi zaten bilinen bir hastalığın mutasyonu olabilir" denilen açıklamada "X hastalığına hazır olun" denildi.

Açıklamada hastalığın grip gibi olabileceği ve belirtilerin de gribe benzeyeceği açıklandı.

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 3 Ay Önce
Rabbım cümlemizi korusun