Konutta Yeni Model: Bu Sistemde Evler Ucuz Olacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Konutta Yeni Model: Bu Sistemde Evler Ucuz Olacak

TOKİ sosyal konutta yeni model geliyor. Bir müteahhit tarafından sunulan yeni teklifte banliyö modeline geçilmesi istendi. Çalışmalar başladı.

Emlak 5 Ağu 2022 16:27 6
Konutta Yeni Model: Bu Sistemde Evler Ucuz Olacak

Konutta yeni sisteme geçiliyor: Banliyö sistemi geliyor.

Konut ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gelen bilgilere göre hükümet, yeni konut projeleri üzerinde çalışmalara başladı. Başlayan çalışmalar kapsamında konutta banliyö sistemine geçileceği öğrenildi. 

Dünya Gazetesi'nden Sadi Özdemir kaleme aldığı yazısında konutta yeni sistem üzerinde çalışmaların başladığını söyledi. Yeni konut projesi ile 150 bin kişiye ev verileceğini, bunun sürekli hale getirilmesi durumunda konut fiyatlarının sabitleneceğini, bunun halk ekmek gibi düşünülmesi gerektiğini söyledi. Devlet ucuza satarsa özel sektörde de fahiş fiyat artışlarının önü kapanır.

Ancak bu tek başına Türkiye'de konut ihtiyacını karşılamaz. Sadece İstanbul'da her sene 180 bin civarında çift dünya evine giriyor. Bu da en az 180 bin ev demek. Buna boşanıp ayrı ayrı evlere çıkanlar, öğrenciler ve yabancılar ile çalışmak için bölgeye gelenler de eklenince sadece İstanbul'da her sene 300 bin civarında yeni konut ihtiyacı var.

AVRUPA'DA BANLİYÖ MODELİ VAR

Birçok Avrupa Ülkesi'nde konut krizi ile mücadele için banliyö modeli var. İnşaat sektörünün önde gelen isimlerinden biri tarafından sunulan teklif ile gündeme alınan banliyö modelinde , büyük şehirlerin çevrelerinde bulunan byük arsalara , özel şartlarda sosyal konut inşaası yapılacak. 

Şehrin dışında yapılacak toplu konutlar ucuza satılacak. Toplu tşaıma da bölgeye gelecek ve bu şekilde şehir ile bağ olacak. 

KONUTTA BANLİYÖ MODELİ NEDİR?

Konutta Banliyö Modeli, kent merkezlerinden uzakta, konutların bulunduğu bölgeler olarak tanımlanır. Büyük şehirlerin etrafında , konut yapılabilecek bölgelerde kurulan bu konutların yanına okul, sağlık merkezi, kültürel faaliyet ve cami ile işyerleri gibi merkezler de inşaa edilir.

Sizce bu yeni sistemi konutta krizi çözer mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Eyle TOKİ gibi olacaksa hiç olmasa daha iyi parası olan alacaksa ve 6ayda bir enflasyona göre artış olacaksa öde öde bitmiycek de o zaman bir anlam taşımiyor olacak.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bencede malı mürkü olana değilde hiç ev sahibi olmamış insanların hakkı olmalı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Cözer tabi neden çözmesin bunu çok şükür devletimiz düşündü sonunda sağolsun lar şimdiden
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Çözer hemde nasıl çözer
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yapılacak evlerde hak sahibi olabilmemiz için üzerine hisse bile olmayacakmış çok saçma hisse sayısını da hesaplıyormu devlet bir ev düşse dededen 16 kişi hisse sahibi eee bana ne kaldı hiç.