Kış Gelmeden Hemen Başvurun! Dar Gelirli Ailelere Kömür Yardımı Yapılacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kış Gelmeden Hemen Başvurun! Dar Gelirli Ailelere Kömür Yardımı Yapılacak

Kömür yardımı kimlere verilir? Kömür yardımı başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar haberimizde...

Ekonomi 6 Ağu 2022 16:46 0
Kış Gelmeden Hemen Başvurun! Dar Gelirli Ailelere Kömür Yardımı Yapılacak

Kömür fiyatalrına gelen zamların ardından ihtiyaç sahibi aileler devlet yardımı başvurularını yakından araştırmaya başladı. Peki devlet kömür yardım başvurusu kimlere verilir, başvuru nasıl yapılır? İşte detaylar...

Kış meysiminin yaklaşması ile birlikte ihtiyaç sahibi ailelerin ısınma giderlerini karşılayabilmeleri adına Belediyeler ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından kömür yardımı yapılıyor. İşsiz veya yardıma muhtaç kişilerin yanında sigortalı bir işte çalışmasına rağmen aylık hane halkı kişi başı ortalama kazançları, asgari ücretin 3/1’in altında olanlarda kömür yardımlarından faydalanabiliyor. Peki kömür yardımından hangi vatandaşlar yararlanabiliyor? 

2022 KÖMÜR YARDIM BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Süperhaber sitesinde yer alan habere göre, Dar gelirli aileler ile ihtiyaç sahibi kişiler, yaklaşan kış ayları ile beraber kömür ve odun yardımı yardımı almak için Belediyelere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına ya da Derneklere başvurular yapabiliyor.

BELEDİYELERE KÖMÜR YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvuru yapacak vatandaşların öncelikle ikametgah aderslerinin bulunduğu bölgedeki İlçe Belediyelerine veya Büyükşehir Belediyesine giderek Sosyal Yardım Başvuru Formunda yer alan “yakacak yardımı” seçeneğini işaretleyerek kömür yardımına başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Belediyelerin kömür yardımları için ise ön başvurular E-Devlet sistemi üzerinden kabul ediyor.

Başvuruların hemen ardından uygulamaya git seçeneğine tıkladıktan sonra başvuru formunda başvuracağını belediyeyi seçiliyor. Sonraki aşamada ise başvuru formunu doldurarak sosyal yardım türleri arasından “Yakacak Yardımı” kutucuğu işaretliyorsunuz.

Kömür yardımı hakkında detaylı bilgilere ise ALO 153 Beyaz Masa hattı üzerinden de erişiliyor.

AİLE BAKANLIĞI KÖMÜR YARDIM BAŞVURUSU

Dar gelirli aileler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla ihtiyaç sahibi kişilere sadece gıda ve erzak yardımı değil giysi ve kömür yardımında da yapılıyor.

E-Devlet sistemi üzerinden veya farklı bir platformdan kömür yardımına başvuramıyorsunuz. 

Söz konusu başvuru için: http://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti linkine tıklayarak başvuru formunu doldurmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç