Kiralık Ev Fiyatları Düşmeye Başladı: Balon Patladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kiralık Ev Fiyatları Düşmeye Başladı: Balon Patladı

Son dakika haberi: Evini fahiş fiyattan kiraya veren ev sahipleri karakolluk, mahkemelik olmaya devam ediyor.

Emlak 6 Ağu 2022 10:15 3
Kiralık Ev Fiyatları Düşmeye Başladı: Balon Patladı

Kirada balon batladı.

Özellikle son 2 yılda kira fiyatlarında öyle artışlar oldu ki. 2 bin liralık evler 6 bin liraya kadar çıktı. En çok dar gelirliyi etkileyen kira krizinde ev sahipleri pişman olmaya devam ediyor. Geçen haftalarda balayan krizin etkisi gittikçe büyüyor. 2 bin liralık evini 6 bin liraya kiraya verdiğinde mutluluktan takla atan ev sahipleri, şimdi kirasını alamadığı için adliyelerin, karakolların yolunu tutmaya başladı. 

UKRAYNA SAVAŞI SONRASI

Rusya Ukrayna Savaşı sonrası birçok Ukrayna vatandaşının ülkemize gelmesi ile birlikte fahiş kira zamlarına yenileri eklendi ve asgari ücreitn çok üzerinde evler kiraya verilmeye başlandı. Ancak bu durum kısa sürdü. 

İLAN SAYFALARINDA REKABET

Evini internet üzerinden bakarak kiraya veren ev sahipleri, yakında bulunan evlerin fiyatlarına bakarak kendi evinin daha güzel olduğunu söyleyerek daha fazla kiraya vermeye başladı. Bu da bir kısır döngüye döndü ve akıl almaz seviyeler görüldü.

SADECE 2-3 AY KİRA ALABİLDİLER

2 bin liralık evini 6-8 hatta 10 bin liraya kiraya verenler, ilk aylarda sevinirken 3 aydan sonra kiralarını alamayınca yaptıkları yanlışı anladılar. 

Akdeniz Temsilcisi Salim Uzun konu ile ilgili kaleme aldığı yazısında, “Ukrayna-Rusya savaşı sonrası yaşanan göç dalgasını fırsata çevirip kira bedellerini bir anda 8-10 bin TL birden artıran ev sahiplerinin adliyenin yolunu tutmaya başladı. O gün karlı gibi görünen kiralamalar bugün büyük mağduriyetlere yol açtı. Evi yüksek fiyatla kiraladığını anlayan kimi yabancılar kirasını ödemiyor. Hatta borcunu ödemeden ülkesine kaçanlar da var.” dedi.

BALON PATLADI

Artık birçok ev sahibi, kirasını düşürmeye başladı. Yüksek fiyata verip kira alamamaktansa biraz daha düşük fiyata vererek düzenli kirasını almak isteyen ev sahipleri, yapılan yanlıştan dönmeye başladı.

Yanlışı fark eden ancak kirasını alamayan ev sahipleri , kiracısını çıkarmak için karakola başvuru yapmaya başladı. 

Bazı ev sahipleri ise kiracısı ile yeniden masaya oturarak yeni kira belirlemeye razı oldu. 

SOSYAL KONUT KİRALARI DÜŞÜRECEK

Önümüzdeki ay başlayacak TOKİ 150 bin sosyal konut , dar gelirlilere ev sahibi olma kapısını aralayacak. Bu hamle ile kiraların ve ev fiyatlarının düşeceği açıklandı.

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hiç inandırıcı değil. Yeni savaş yoldayken piyasalar daha çok berbat hale gelecek.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Beter olsunlar burunlarindan gelsin inşallah
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bizim yardım olsun durum