Karakola gidip imza verme dönemi bitiyor: Denetimli serbestlik değişiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Karakola gidip imza verme dönemi bitiyor: Denetimli serbestlik değişiyor

Denetimli serbestlik kapsamında olan yükümlülerin takibi değişiyor. Karakola giderek imza verme dönemi sona eriyor.

Haberler 15 Nisan 2024 0
Karakola gidip imza verme dönemi bitiyor: Denetimli serbestlik değişiyor

Mahkumlara önemli düzenleme: Artık karakola giderek ceza verme dönemi sona eriyor.

Yüz binlerce mahkumu ilgilendiren son dakika haberi geldi. Gelen haberde Adalet Bakanlığı, uzun süredir Biyometrik İmza Yöntemi ile Takip Sistemi, kısa adı ile Biosis üzerinde çalışıyordu. Denetimli serbestlik kapsamında başlatılan bu çalışma ile karakola gitme zorunluluğu ortadan kalkacak.

Türkiye genelinde 300 bin civarında denetimli serbestlik kapsamında mahkum var ve bu mahkumlar, karakollara giderek imza veriyor. Kısa süre içinde başlatılacak BİOSİS adlı sistem ile artık bu dönem sona erecek.

Denetimli serbestlik kapsamında olan mahkumlar, haftanın belirli saatlerinde karakola giderek imza vermekle yükümlü. Bunun yanı sıra baız kişilere ise konutun terk edilmemesi, belirli saatlerde belirlenen yerlere gitmek, belirli alanların terk edilmemesi, alkol kullanımı ve uzaklaştırma kararları da denetim kapsamındadır.

Bu tedbirin kolaylaştırılması için düzenleme kısa sürede hayata geçecek.

300 bin civarında yükümlü olmasına rağmen elektronik izleme kapasitesi 3 bin civarında. Toplam kişi sayısının 100'de 1'i kadar. BİOSİS ile 300 bin kişinin tamamı izlenecek.

NASIL OLACAK?

Yükümlülerin rızaları alınacak ve kendileirne ait telefona bu uygulama yüklenecek. Söz konusu uygulamada biyometrik doğrulama olacak ve GPS kullanılacak. Yükümlüler bu şekilde anlık takip edilecek ve karakola gitmeye gerek kalmayacak.

Söz konusu uygulamanın kısa süre içinde hayata geçmesi ve denetim kapsamında olan kişilere bu yönde bildirim yapılması bekleniyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç