Karabük Üniversitesi'ndeki HIV ve HPV olayı ile ilgili resmi açıklama geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Karabük Üniversitesi'ndeki HIV ve HPV olayı ile ilgili resmi açıklama geldi

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü'nden HIV ve HPV nedeniyle hastaneye başvuru yapanlar iddiası hakkında açıklama geldi.

Sağlık 23 Mart 2024 0
Karabük Üniversitesi'ndeki HIV ve HPV olayı ile ilgili resmi açıklama geldi

Karabük'te son günlerde skandal iddialar ortaya atılmıştı. Sosyal medyada dolaşan iddialarla ilgili Karabük İl Sağlık Müdürlüğü'nden son dakika açıklaması.

Son günlerde Karabük, HIV ve HPV iddiaları ile çalkalanıyordu. Bir sosyal medya platformunda yayınlanan itiraflarda bazı öğrencilerle cinsel ilişkiye giren öğrencilerin hastanelere başvuru yaparak HPV ve HIV testi yaptırdığı iddia edildi.

Söz konusu iddialarda bu hastalığı taşıyan öğrencilerin itirafta bulunduğu ve okulda birçok öğrencinin bu şekilde olduğu iddia edildi.

KARABÜK İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI GELDİ

İddialar ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada Türk öğrencilerin Afrika ülkelerinden gelen ve burada üniversitede okuyan öğrencilerle ilişkiye girenlerden hastalık bulaştığının kısa sürede sosyal medyada yayıldığına dikkatler çekildi.

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada sosyal medya üzerindeki bu iddiaların gerçeği yansıtmadığına yer verildi. 

Açıklamada son günlerde bu ve benzeri hastalıklarla hastanelere yoğun başvuru olduğu iddialarının doğru olmadığına yer verilerek şu ifadelere yer verildi:

"Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de sağlık tesislerimizde halk sağlığını ilgilendiren bütün hastalıklar yakından takip edilmekte ve düzenli kayıt tutulmaktadır.

İlimizde HIV pozitif ve HPV pozitif vakalarında herhangi anlamlı bir değişiklik bulunmamaktadır. Ayrıca sağlık tesislerimize son günlerde konu ile ilgili bir başvuru olmamıştır.

Sağlık çalışanlarımızı zan altında bırakan iddiaların aksine sağlık sistemimiz kayıtsız giriş yapılarak işlem yapılmasına izin vermemektedir"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç