Kamuda kemerler sonuna kadar sıkılacak: 'Benden para istemeyin'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kamuda kemerler sonuna kadar sıkılacak: 'Benden para istemeyin'

Kamuda kemerler sonuna kadar sıkılıyor. Bakan Şimşek'in talimatı ile yeni kısıtlamalar hayata geçiyor.

Ekonomi 9 Nisan 2024 1
Kamuda kemerler sonuna kadar sıkılacak: 'Benden para istemeyin'

Mehmet Şimşek: Benden para istemeyin.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seçimler sonrası harekete geçti ve dikkat çeken adımlar için talimatını verdi.

Emekliler ve hayat pahalılığı nedeniyle seçimlerin kaybedildiği görüşünün ağır basması sonrası Erdoğan başta olmak üzere tüm AK Partili kurmaylar, emeklilere ek zam için bastırmış, ancak bütçenin buna imkan vermediği bildirilmişti.

AK Partinin ekonomi kurmayları, emekliye verilecek ek zam durumunda yurt dışından yüzde 50 ile borçlanmanın gerekeceğini söyleyerek, “Bunu yapmak için Türkiye’nin yurt dışından yüzde 50’den fazla bir faizle borçlanması gerekecekti. Böyle yaparsak, gelecek nesilleri de ipotek altına alacaktık. Buna izin veremezdik” demişti.

KAMUDA TASARRUF

Bakan Şimşek yaptığı son dakika açıklamasında kamuda ciddi bir tasarruf dönemine gidileceğini syledi. Bakanlık ve kurumların, kendilerine verilecek bütçenin dışına çıkmayacağını söyledi. Bakan Şimşek, "Kimse bana ek ödenek için gelmesin" dedi.

YARIM KALAN YATIRIMLAR TAMAMLANACAK, YENİ YATIRIM YOK!

Gerçekleşmesi yüzde 60'ları bulan yatırımlara ödenek verilecek. Ancak bunun dışındaki yatırımlara ödenek verilmeyecek. Yüzde 20 civarında gerçekleşen yatırımlar ise yıllara yayılacak ve bu şekilde ödenek verilecek.

TARIM DESTEKLERİNDE KESİNTİ YOK

Tarımsal üretim, nitelikli yatırımlar, sulama ve baraj gibi yatırımlar aynı şekilde devam edecek. Bunlarda kesinti yapılmayacak.

KAMUYA YENİ BİNA ALIMI KESİNLİKLE YASAK: BİNA GİDERLERİNDEN TASARRUF YAPILACAK

Yeni kamu binası alınmasına kesinlikle izin verilmeyecek. Bina giderlerinden tasarruf yapılacak. Bu konuda gelecek ödenek talepleri reddedilecek.

Bakan Şimşek, bakanlığının bir birimine bina alamadıklarını, bu nedenle personellerin bakanlık binasına getirildiğini söyledi.

ZORUNLU OLMAYAN SERVİSLER KALKIYOR: ARAÇ KİRALAMA VE ALIMINA ÇOK KATI KURALLAR GELİYOR

Kamudaki servis hizmetine sınırlama gelecek ve zorunlu olmayan tüm servisler kalkacak. Araç alımına ve kiralamasına ise çok katı kurallar geliyor.

SEMİNER ADI ALTINDA TATİL YOK

Bakanlıkların, kamu kurum ve kuruluşlarının seminer adı altında yurt içi ve yurt dışında yaptıkları tatillerin yasaklandığını söyleyen Bakan, her kurumun eğitimleri, konferansları kendi binasında vereceğini söyledi.

Kırtasiye ve temsil ağırlama gibi giderler de kısıtlanacak.

Kamuda tasarruf tedbirleri ve kısıtlamalar hayata geçmeye başladı.

Gelişmelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 25 Gün Önce
2009 Antalya Ataturk devlet hastanesi taseron firmada calisirken hastane baş hekimine ozel reno cizigi olmayan arabayi eze eze hurdaya ayirdilar o zamab anladim vergilerimiz nasil harcanikiyor