Kademeli emeklilik gündeme gelecek mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kademeli emeklilik gündeme gelecek mi?

EYT kapsamında gündeme alınmayan kademeli emeklilik düzenlemesi gündeme gelecek mi? İşte gelen son dakika bilgileri.

Emekli Haberleri 10 Nisan 2024 17
Kademeli emeklilik gündeme gelecek mi?

Kademeli emeklilik gündemde mi?

2000 ile 2008 arası sigorta girişi olan vatandaşlar, emeklilikte yaşa takılanlar düenlemesinden faydalanamamıştı. EYT düzenlemesi 1999 öncesi sigortalıları kapsamış ve bu süreden önce sigorta girişi olan vatandaşlar, yaş şartı aranmadan emekli edilmişti.

EYT düzenlemesinin Sosyal Güvenlik Kurumu'na etkisi hakkında bir yazı yazan Hürriyet Yazarı Noyan Doğan, EYT'nin sGK üzerinde ciddi olumsuz etkileri olduğunu bildirdi.

Nitekim son olarak yapılamayan maaş zammının nedenleri arasında EYT de gösterilmiş, hatta en büyük nedenlerinden biri bu olarak gösterilmişti.

1 gün geç sigorta girişi olduğu için 17 yıl daha geç emekli olacak vatandaşlar, mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyor.

Ki buna hakları da var. Ancak SGK'nın emekli maaşlarına seçim öncesi olmasına rağmen zam yapamaması nedeniyle yeni bir EYT düzenlemesinin yapılması zor görünüyor.

Noyan Doğan kaleme aldığı yazısında kademeli emeklilik düzenlemesinin gündeme alınmasının neredeyse imkansız olduğunu söyledi.

ANCAK...

Fakat bu konu sürekli olarak gündemde tutulur, bu konuda EYT'de olduğu gibi bir baskı oluşursa bir ihtimal gündeme gelebilir. Sizce gündeme gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

NE ZAMAN GELEBİLİR?

Kademeli emeklilik düzenlemesinin, sıkılaşma günlerinin ciddi şekilde arttığı bugünlerde değil, daha sonra gündeme gelebileceği belirtiliyor. Düzenleme gündeme geldiğinde bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (17)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 21 Gün Önce
Benim 5400 günüm var 2005 baslangit ben neden emekli olamıyorum
Ziyaretçi 23 Gün Önce
EYT Tam uygulanmadı 1999 öncesi SGK olanlara 3600 günle Kısmi emeklilik yapılacak denildi fakat çıkan yasada bu uygulamayı rafa kaldırdılar yani Emeklilik gelmelidir.
Ziyaretçi 23 Gün Önce
Kesinlikle emeklilik gelmemeli hatta eyt kapsamında emekli olanlar da tekrar işe geri dönmeli
Ziyaretçi 23 Gün Önce
Kesinlikle emeklilik gelmemeli hatta eyt kapsamında emekli olanlar da tekrar işe geri dönmeli
Ziyaretçi 24 Gün Önce
Kademeli emeklilik anayasal hakkımızdır