jPMorgan: Fed faiz indirimine daha geç başlayacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

jPMorgan: Fed faiz indirimine daha geç başlayacak

JPMorgan Fed faiz beklentisini açıkladı. Yapılan son dakika açıklamasında faiz indirimi döngüsünün daha geç başlayacağına yer verildi.

Ekonomi 9 Nisan 2024 0
jPMorgan: Fed faiz indirimine daha geç başlayacak

JP Morgan'dan Fed beklentisi geldi.

Bloomberg HT'nin son dakika olarak aktardığı habere göre JPMorgan, Fed'in faiz indirimlerine başlayacağı zaman hakkında beklentisini öteledi.

Yayınlanan habere baktığımızda JPMKorgan'ın ekonomistlerinin değerlendirmesine yer verildiği görülüyor. Michael Feroli öncülüğündeki kurum ekonomistlerinin değerlendirmesine baktığımızda Fed'in faiz indirimi için Haziran değil Temmuz ayı işaret edildi.

Söz konusu nota baktığımızda sistemde çatlak olmaması için faiz indirimi döngüsünün öteleneceğine yer verildi ve "Sağlam istihdam artışının yanı sıra ücret enflasyonundaki azalma işgücündeki arz yönlü iyileşmenin kanıtı. Arz yönlü olumlu gelişmeler Powell'ın bakış açısıyla uyumlu, talep tarafında ise henüz bir çatlak olmaması politikayı gevşetme aciliyetini azaltıyor" değerlendirmesine yer verildi.

Bu sene için 3 defa faiz indirimi beklediği öngörüsünü değiştirmeyen kurum, ilk faiz indirimi için daha önce Haziran ayını işaret etmişti. Bugün yapılan değerlendirmede kurum, ilk faiz indirimini Temmuz ayında beklediğini söyledi.

Diğer faiz indirimleri ile ilgili değerlendirmeler de yayınlandı. Yayınlanan değerlendirmeye göre Temmuz ayından sonra ilk olarak Eylül, daha sonra Aralık ayında faiz indirimi beklendiği bildirildi.

PİYASALAR 2'YE DÜŞÜRDÜ

Sene başında iyi gelen enflasyon verileri ve yapılan açıklamalar sonrası 3 faiz indirimini fiyatlamaya başlayan piyasalar, son günlerde gelen yeni veriler ve açıklamalar sonrası beklentisini 2'ye düşürdü.

Para piyasaları Fed'in 2024 yılında 2 defa faiz indirimine gitmesini bekliyor.

Gelişmelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç