Jandarma 770 subay ve astsubay alımı sürüyor 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Jandarma 770 subay ve astsubay alımı sürüyor 2023

Jandarma Genel Komutanlığı subay alımı ve astsubay alımı kapsamında başvurular alınmaya devam ediyor. İşte başvuru detayları.

Astsubay Alımı 15 Tem 2023 18:01 0
Jandarma 770 subay ve astsubay alımı sürüyor 2023

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi 770 subay ve astsubay alımı sürüyor.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi tarafından geçtiğimiz gün yayımlanan 570 astsubay öğrenci ve 200 subay öğrenci alım ilanı için başvurular "https://vatandas.jandarma.gov.tr/index.html" üzerinden alınmaya devam ediyor. Yayınlanan ilanın başvurusuna ilişkin detaylar finans7.com'da.

ASTSUBAY ALIM İLANI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

"Jandarma Genel Komutanlığının muvazzaf astsubay ihtiyacının karşılanması maksadıyla Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) Başkanlığına öğrenci temin edilecektir. Temin ile ilgili detaylar, www.jandarma.gov.tr, www.jsga.edu.tr ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının https://kamuilan.sbb.gov.tr adreslerinde yer alan “2023 Yılı Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu Başvuru Kılavuzu”nda belirtilmiştir" ifadeleri ile yayınlanan son dakika açıklamasında başvuru şartlarına şu şekilde yer verildi:

a. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b. Evli, hamile, çocuklu olmamak veya herhangi bir kadınla veya erkekle nikâhsız olarak birlikte yaşamamak,

c. Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre, müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri (01 Ocak 2023) itibarıyla yirmi bir (21) yaşını bitirmemiş olmak, (1 Ocak 2002 ve sonrası doğumlular başvuru yapabilecektir.)

ç. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak,

d. Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

e. Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,

f. Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,

g. Sağlık Yeteneği Yönetmeliği hükümleri nedeniyle ilişiği kesilenler hariç; herhangi bir nedenle askeri okullardan, Emniyet Teşkilatına bağlı okullar ile Jandarma ve Sahil Güvenlik eğitim kurumlarından ayrılmamış veya çıkarılmamış olmak, sivil okullardan çıkarılmamış olmak,

ğ. “2023 Yılı Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu Başvuru Kılavuzu”nda belirtilmiş olan diğer başvuru şartlarını taşımak

SUBAY ALIM İLANI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

"Jandarma Genel Komutanlığının muvazzaf subay ihtiyacının karşılanması maksadıyla Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) Başkanlığına öğrenci temin edilecektir. Temin ile ilgili detaylar, www.jandarma.gov.tr, www.jsga.edu.tr ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının https://kamuilan.sbb.gov.tr adreslerinde yer alan “2023 Yılı Jandarma Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi Başvuru Kılavuzu”nda belirtilmiştir" ifadeleri ile yayınlanan son dakika açıklamasında şartlara şu şekilde yer verildi:

a. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,
b. Evli, çocuklu olmamak veya herhangi bir kadınla nikâhsız olarak birlikte yaşamamak,
c. Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre, müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri (01 Ocak 2023) itibarıyla yirmi bir (21) yaşını bitirmemiş olmak, (1 Ocak 2002 ve sonrası doğumlular başvuru yapabilecektir.)
ç. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak,
d. Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
e. Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,
f. Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,
g. Sağlık Yeteneği Yönetmeliği hükümleri nedeniyle ilişiği kesilenler hariç; herhangi bir nedenle askeri okullardan, Emniyet Teşkilatına bağlı okullar ile Jandarma ve Sahil Güvenlik eğitim kurumlarından ayrılmamış veya çıkarılmamış olmak, sivil okullardan çıkarılmamış olmak,
ğ. “2023 Yılı Jandarma Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi Başvuru
Kılavuzu”nda belirtilmiş olan diğer başvuru şartlarını taşımak.

BAŞVURU

JSGA askeri öğrenci alım ilanı için başvurular 25 Temmuz tarihine kadar devam edecek olup başvurular elektronik ortamda yapılacaktır.

Başvuru Ekranı: https://vatandas.jandarma.gov.tr/index.html

Finans7.com I Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç