İslam Memiş: Altında beklenen müjde geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İslam Memiş: Altında beklenen müjde geldi

Son dakika haberi: İslam Memiş'ten altın fiyatları hakkında açıklama geldi ve Memiş açıklamasında müjde verdi.

Altın 26 Nisan 2024 0
İslam Memiş: Altında beklenen müjde geldi

Altında beklenen müjde geldi.

İslam Memiş yaptığı son dakika açıklamasında altında beklenen müjde ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

Bugün altın tarafında önemli açıklama geldi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı bugün altın ithalatı tarafında önemli bir açıklama yaptı. Bugün altın fiyatlarını etkileyecek bir açıklama oldu. Beklenilen ama zamanlaması farklı olan bir süreçti. 

Borsa İstanbul 100 endeksi 9883 ile yüzde 2 ile haftayı tammaladı. Radarımda 10 bin seviyesi vardı. Bakalım bu Nisan ayı bitmeden test edilecek mi? Eğer Nisan'da test edilirse 10 binin üzerini bekleyebiliriz. Ancak borsada kenarda beklemeyi sürdüreceğim. Bu düşüncem geçerli.

Dolar 32.45 TL seviyesinde. Borsadaki yükselişler dövizin gerilemesine neden oluyor. Düşüşler kalıcı olmayacak. Yön yine yukarı olacak.

"Ons tarafında 2333 dolar seviyesi var. Buranın üzerinde tutunmaya çalışıyor. 2280 - 2380 dolar arasında oyalanmak isteyen ons endeksi var. Mayıs'a kadar piyasaları oyalamaya devam ediyorlar. Gram altın TL fiyatı serbest piyasada 2515 TL. Bu hafta 2500 altına kısa vadeli sarkmıştı. Biz de 2500 TL'den pozisyonumuzu kapattık. Biz alım yönünde risklere girmemek için beklemeye devam ediyoruz. 2500 TL'nin altına sarkarsa 2450 TL'yi telaffuz edebiliriz. Ama haftada 2500 üzeri kapattı"

ALTIN İÇİN BEKLENEN MÜJDE GELDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek şu ifadeleri kullandı: "Altın ithalatı tarafında normalleşmeye gideceğiz"

Geçen sene altın ithalatına bir yasak gelmişti. Türkiye'de son 1,5 yıldır altın pahalıydı. Bu ihracatı olumsuz etkiliyor. İthalat yasağı gelince darphanede ciddi sıkıntı yaşandı. Darphane az miktarda basma durumu olduğu için çeyrek yarım ve gram altın gibi şeylerde işçilik farkı oluşmaya başladı. Ve altın piyasası kargaşa halindeydi.

Daha sonra bir kararname çıktı. Kamu bankalarına yetki verildi ve içeride altın bulamayanlar buralara gitti.

Şimdi Türkiye'de fiziki altın tarafında herhangi bir problem yaşanmıyor. Sadece biz yükske kurdan, yüksek fiyattan altın alıyoruz. Ne zaman ithalat yasağı biter, o zaman televizyonda gördüğünüz tutar ile kuyumculardaki fiyat farkı ortadan kalkar.

Bakan ise altında ithalat yasağının biteceği zamanı açıklamadı ama kalkacağıın söyledi.

Altın ithalat yasağının kalkması durumunda fiyatlar normalleşecek. Külçe altındaki 2 bin 3 bin dolarlık işçilikler ortadan kalkacak. Kaçakçılık da sona erecek. İşçilik tarafında ciddi mağduriyetler yaşanıyordu. Vatandaşlar küçle altın ile diğer çeyrek Cumhuriyet altını daha pahalıya alıyorduk. Aradaki fark kalkacak.

Şu anda resmi kurda altın 2443 TL. Ama serbest piyasada gram altın 2515 TL. Artık bu çift kur problemi ortadan kalkacak.

Tarih belli değil ama Temmuz sonrası bu sürecin başlayacağını düşünüyorum.

Bu altın fiyatlarına yansıyacak. Bugün gram altında 80 TL'lik bir fark var. 80 TL'lik fark kapandığı zaman, yarın yasak kalkarsa 1 tane kur olacak. Gram altın 2515 TL değil 2443 TL olacak.

ALTIN 3 BİN TL OLACAK

3000-3500 arası beklendimiz var. Yükseliş yönlü beklentimde herhangi bir değişiklik yok.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç