İslam Memiş ABD Enflasyon Verilerini Değerlendirdi: Altın Bayramdan Sonra Yükselecek!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İslam Memiş ABD Enflasyon Verilerini Değerlendirdi: Altın Bayramdan Sonra Yükselecek!

Piyasa ile ilgili yaptığı yorum ve analizlerle herkesin takip ettiği isim olan İslam Memiş, ABD enflasyon verilerini değerlendirdi! İşte haberin detayları...

Altın 10 Nisan 2024 0
İslam Memiş ABD Enflasyon Verilerini Değerlendirdi: Altın Bayramdan Sonra Yükselecek!

Bu haftanın en önemli veri akışı ABD enflasyonuydu. ABD Çalışma Bakanlığı tarafından bugün enflasyon rakamları açıklandı. Mart ayında ABD’de piyasaların beklentilerinin üzerinde enflasyon gerçekleşti. Bu durum da piyasalardaki fiyatlamalara hemen yansıdı. Gelen verinin FED’in faiz indirimlerini etkileyebileceği endişesi ile altın fiyatlarında keskin bir düşüş meydana geldi. Yaşanan bu fiyat gerilemesi ile beraber yeni piyasa koşullarını Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş değerlendirdi.

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi! Atın resmen uçuşa geçecek, gram  altın 1650 TL olacak - Ekonomi Haberleri

PANİK YAPMAYIN UYARISINI HATIRLATTI!

Altın fiyatlarında düşüş olabileceğine dair uyarısını hatırlatan İslam Memiş, “Yüksek gelen ABD enflasyonu verisi sonrasında altın fiyatları geriledi. Ons altın 2.360 dolardan 2.322 dolara kadar düştü. Fiziki piyasada ise gram altının fiyatı 2.580 TL’den 2.540 TL’ye düştü. Altının gramında 40 TL’lik düşüş görüldü. Elbette bir toparlama olacaktır. Bu düşüşler için panik yapmayın uyarısında bulunmuştum. Yine söylüyorum altın fiyatlarındaki düşüş kimseyi panikletmesin.” dedi.

Altın fiyatları bugün ne kadar? Gram altın, çeyrek altın kaç TL? 25 Ekim  2023 - Sözcü

ALTIN KAZANDIRACAK!

Altın fiyatlarında kalıcı bir düşüş beklemediğini söyleyen İslam Memiş, “Altın bu yıl yatırımcısına kazandırmaya devam edecek. Şu anda altın olması gereken değerin çok aşağısında bulunuyor ve bu değere nihayetinde ulaşacaktır. Teknik olarak aşağı yönlü düzeltme yapması gerekiyordu. Bu düzeltme de ABD enflasyonu verisinin ardından geldi. Bayram sonrası yön yeniden yukarıya dönecek. Altın yatırımcısının panik yapacak bir durum yok. Şu anda yapılması gereken en azından mevcut durum korunmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Gram altın fiyatı kuyumcularda o rakamı görmüştü! Fed faiz kararı sonrası  altın için iki 3 yeni tahmin: 'Bu seviyeyi bekliyorum' diyerek açıkladılar…  - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

BAYRAM SONRASI BEKLENTİSİ!

Bayram sonrasında altın fiyatlarının yükseleceğini açıklayan İslam Memiş, “Bayram sonrasında altın fiyatlarında yeni bir yükseliş trendi ile karşılaşacağız. Bu çerçevede isteyenler şu andaki fiyatları alım fırsatı olarak değerlendirebilirler. Bugüne kadar altın alımı yapılmış olmalıydı. Ancak eline yeni para geçenler olabilir. Onlar altında her fiyat düşüşünü alım fırsatı olarak görebilirler. Bayram sonrasında 2.600 TL üzerini test etmeye çalışan gram altın ile karşılaşacağız. Bu fiyatların fiziki taraf için geçerli olduğu unutulmamalıdır. Resmi kur tarafı ayrı bir meseledir.” şeklinde konuştu.

Paylaşılan bu haber Finans7.com tarafından yatırım tavsiyesi değildir!

Altın, dolar, euro ve borsanın günlük durumlarından anında haberdar olmak istiyorsanız; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç