İsa Karakaş açıkladı: Emekli ve asgari ücretliye ek zam kulisi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İsa Karakaş açıkladı: Emekli ve asgari ücretliye ek zam kulisi

Son dakika haberi: İsa Karakaş'tan asgari ücret ve emeklilere ek zam açıklaması geldi. İşte gelen son kulis bilgisi.

Çalışma Hayatı 8 Mayıs 2024 10
İsa Karakaş açıkladı: Emekli ve asgari ücretliye ek zam kulisi

Son dakika: Asgari ücret ve emekliye ek zam için flaş iddia.

SGK Başuzmanı İsa Karakaş yaptığı son dakika açıklamasında asgari ücret ve emeklilere seyyanen maaş zammı yapılabileceğini söyledi ve bunun kulis bilgilerine de yansıdığını söyledi.

Ocak ayında yüzde 6.70, Şubat ayında yüzde 4.53, Mart ayında yüzde 3.16 gelen aylık enflasyon sonrası Nisan enflasyonu da açıklandı. TÜİK tarafından geçen gün yayınlanan Nisan ayı enflasyon rakamlarına gör enflasyon aylık bazda yüzde 3.18 oranında arttı ve yüzde 69.80 seviyesinde oldu.

4 aylık enflasyon yüzde 18.72 oranında oldu. Maaş zamları için 6 aylık enflasyon verileri belli olacak.

Beklentilere göre SGK ve Bağkur emeklilerinden kök maaşı 10 bin liranın altında kalanlar yüzde 25 civarında bir zam alacak. Ancak kök maaşı 8 bin lira civarında olanlar, yüzde 25 zam alırsa kök maaşı 10 bin lira olacak ve 0 zam alacaklar.

İsa Karakaş ise yaptığı son dakika açıklamasında geçen sene tepki çeken 0 maaş zammından sonra bu sene böyle bir durum olmayacağını ve bu sene Temmuz ayında emeklilere seyyanen bir zam yapılacağını, bunun kulislerde konuşulduğunu söyledi.

EMEKLİYE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Karakaş açıklamasında son kulis bilgilerini paylaştı ve emeklilere 3-4 bin TL'lik seyyanen zam yapılabileceğini söyledi.

ASGARİ ÜCRETE ZAM

Karakaş, son günlerde yapılan zam yok açıklamalarına değinerek, "Asgari ücreti istediğiniz zaman artırabilirsiniz. Bunun için yasa çıkarmaya gerek yok" dedi ve asgari ücrete sene sonuna doğru bir ek zam yapılabileceğini, yüzde 25 oranında birt zam yapılması gerektiğini söyledi.

Sizce asgari ücret ve emekliye ek zam gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Zam geldiğinde, açıklandığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (10)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Gün Önce
Asgari ücrete zam gelmeli hersey ateş pahası zaten bu insanlar nasıl geçinir ne yaparlar diye düşünen yok emekliyede hakkını vermemeliler gelen zam memura geliyor
Ziyaretçi 10 Gün Önce
Yurtdisinda emekliler ulke ulke geziyor.bizim emeklilerimiz nerde indirim var ne daha uygun diye geziniyor.yazık Türkiye nin altın vatandaslari fakir oldu. Zengin daha cok zenginlesti orta gelirli fakirlesti. Herkesin maddi sartlarini esitleyelim bakalim .adalet ozaman olur.
Ziyaretçi 11 Gün Önce
dilenci ettiler milleti !!!
Ziyaretçi 11 Gün Önce
tabiki gelmeli
Ziyaretçi 11 Gün Önce
asgari ücrete zam vermeyerek enflasyonu düşüreceğini düşünen hatta bunu ima eden hükümet e selam olsun müthiş zeki maliye bakanına sahibiz