İlk evini alacaklara müjde: 81 ilde 6 bin TL taksitle 500 bin konut
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İlk evini alacaklara müjde: 81 ilde 6 bin TL taksitle 500 bin konut

İlk evini alacaklara 81 ilde konut müjdesi. Bakan Mehmet Şimşek yaptığı son dakika açıklamasında yeni sosyal konut projelerinin geleceğini söyledi.

TOKİ Başvuru 12 Şubat 2024 11:43 67
İlk evini alacaklara müjde: 81 ilde 6 bin TL taksitle 500 bin konut

Evi olmayanlara konut müjdesi: Mehmet Şimşek'ten son dakika açıklaması.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilk evini alacaklara, hiç evi olmayanlara yönelik konut projesi başlatılacağını söyledi. TOKİ tarafından başlatılacak konut kampanyasında vatandaşlar, uygun fiyatlara ev sahibi olabilecek. Peki Toki konut başvurusu ne zaman başlayacak? TOKİ konut başvuru şartları nedir? 2024 yılı sosyal konut başvurusu ne zaman başlayacak?

Bir soru önergesine cevap veren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira artış oranları ile ilgili soruya yanıt verirken kiracıların ev sahibi yapılmasına yönelik sosyal konut projelerinin başlatılacağını ve bu konut projeleri ile yüz binlerce kişinin ev sahibi yapılacağını söyledi.

Uğur Bayraktutan'ın verdiği soru önergesine cevap veren Bakan Şimşek, kira artış oranları ile ilgili soruya şu şekilde cevap verdi:

"Sayın Av. Uğur BAYRAKTUTAN, öncelikle şahsıma yönelik olarak Bakanlığımıza sunduğunuz yazılı soru önergeniz için teşekkür ederim.

2018 yılı Kasım ayında 475,07 olan "Gerçek kira" endeksi, 2023 yılı Kasım ayında 1.888,02 değerine ulaşmıştır. Bahsi geçen 5 yıllık dönemdeki artış oranı % 297,42 olmuştur.

Bununla birlikte, 2023 yılı Eylül ayında yüzde 9,52 olan aylık kira artış oram Ekim ayında yüzde 7,91'e. Kasım ayında yüzde 5,97'ye ve Aralık ayında yüzde 4,48'e gerilemiştir"

81 ŞEHRE SOSYAL KONUT MÜJDESİ

Bakan Şimşek sözlerinin devamında 81 şehre sosyal konut projeleri başlatılacağını söyledi ve "Orta vadede, enflasyonla mücadele ve kiralardaki fiyat artışların önüne geçmek üzere, konut arzı artırılacak, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek ve dar gelirli vatandaşların konuta erişimi artırılacaktır" dedi. TOKİ'nin 81 ilde konut yapması bekleniyor. Siz hangi ilde konut müjdesi bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Kadın erkek konut grubumuza katılmak, diğer adaylarla tanışmak için > TIKLA KATIL

BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

İlk defa ev alacak, evi olmayan kişilere yönelik başlatılacak sosyal konut kampanyasında başvuru şartları şu şekilde olacak:

• T.C. vatandaşı olması,

• Proje il sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya Proje il nüfusuna kayıtlı olması,

• Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dâhilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır. (Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri kategorisi hariç)

• Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 18 yaşını tamamlamaları gerekmektedir.

500 BİN SOSYAL KONUT MÜJDESİ

ORta vadeli planda 81 şehre 500 bin yeni sosyal konut yapılacağı müjdesi yer almıştı. Bakan Şimşek ise konutlar için orta vadeyi hedef gösterdi. 2024 yıl sonunda 81 ilde dar gelirliler, hiç evi olmayanlar için sosyal konut projesi başlatılacak. Başvurular başladığında bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

FİYATI NE KADAR OLACAK?

2+1 konutların 6 bin, 3+1 konutların ise 7 bin lira taksitle satılması bekleniyor. Sizce taksitler uygun mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (67)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 3 Ay Önce
Emekli maaşı veya asgari ücretle insanlar nasıl ev alabilirler @maliye bakanı bunu bor düşünsün isterim
Ziyaretçi 3 Ay Önce
Giresundada varmı bu takiben 3+1 tokiden
Ziyaretçi 3 Ay Önce
Ankara Kızılcahamam da yapılsın
Ziyaretçi 3 Ay Önce
Sivas merkez
Ziyaretçi 3 Ay Önce
21 senedir çalışıyorum.ne bir ev nede bir araba sahibi olabildim.yaş 42 böyle bir adalet sisteminde yaşıyoruz.zengin tam zengin fakir tam fakir bu dünyada