Hatay'da yetiştirilen çilekler yurt içine 80 TL, yurt dışına 50 TL'ye satılıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hatay'da yetiştirilen çilekler yurt içine 80 TL, yurt dışına 50 TL'ye satılıyor

Hatay'da yetiştirilen Çileklerin hasadı devam ederken üreticiler, yurt içine 70-80, yurt dışına 50 liradan satış yaptıklarını söyledi.

Tarım 22 Nisan 2024 2
Hatay'da yetiştirilen çilekler yurt içine 80 TL, yurt dışına 50 TL'ye satılıyor

Gıda bizde neden daha pahalı?

Gıda verileri açıklanıyor ve nedense ülkemizde aralıksız, soluksuz şekilde yükselen gıda fiyatları, yurt dışında kademeli şekilde düşmeye devam ediyor. Bu durum yurt dışında enflasyonun kontrol altına alınmasında oldukça etkili olurken bizde enflasyonun sürekli yükselmesinin en büyük nedenlerinden biri gıda fiyatlarında önlenemez artış.

Yaz aylarına gelinmesi ile meyve sebze sezonu iyice açıldı ve raflar dolmaya başladı. Ancak biber hala 50 lira, domates hala 30-40 lira, patates hala 30 lira civarında satılıyor.

Dar gelirlileri oldukça zora sokan bu durumun nedeni merak ediliyor. Yurt dışında ucuz da burada niye pahalı?

YURT İÇİNE 70, YURT DIŞINA 50 LİRA

Hatay'da çilek yetiştiriciliği yapan Aziz Öztürk adlı vatandaş, yetiştirilen çileklerin yurt içine 70 liradan gönderildiğini, yurt dışına ise 50 liradan gönderildiğini söyledi.

500 lira yevmiye verilen işçilerin topladığı çilekler hakkında açıklama yapan Öztürk, çileğin tarladan yurt dışına 50 liradan gittiğini, yurt içine ise 70-80 liradan gittiğini söyledi. Öztürk açıklamasında, "Bu 4’üncü hasadımız. Yeni başladık ama güzel gidiyor hasadımız. Tarladan yurt dışına 50 TL’den gidiyor. Yurt içine de 70 ile 80 TL arasında satışımız var. Marketler, tarlalardan 70 TL’den alıp 80 ile 100 TL arasında satılıyor. Bizde tarla fiyatı 70 TL ile 80 TL arasında" ifadelerini kullandı.

Peki bu nasıl oluyor? Siz biliyorsanız aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 16 Gün Önce
yurtdışına neden 50 birde müslüman kendi milletini kandirmaz
Ziyaretçi 16 Gün Önce
4. Hasadimiz diyor, yeni başladik diyor, galiba bi 4-5 defa daha toplanicak. Kim diyor bu ülkede tarım bitti diye. Ayrıca işçiye 500 lira yevmiye çook az bence.