GSS borcu olanlara kötü haber: Gecikme faizi açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

GSS borcu olanlara kötü haber: Gecikme faizi açıklandı

GSS borcu olanları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada gecikme faizine yer verildi.

GSS borcu olanlara kötü haber: Gecikme faizi açıklandı

GSS borcu olanlara kötü haber: Gecikme faizi açıklandı.

Genel Sağlık Sigortası 1 Ekim 2008 tarihinde hayatımıza girdi. Yürürlüğe giren GSS'ye baktığımızda herhangi bir yerde sigortası olmayan, sağlık güvencesi olmayan vatandaşlar, 18 yaşından sonra otomatik şekilde GSS'ye dahil edildi.

GSS'ye dahil edilen vatandaşlar, aylık GSS prim ödemesi yapıyor. Primlerini ödeyen vatandaşlar, hastanelere gidebiliyor. Borcunu ödeyemeyen vatandaşların ise bu borçları faize giriyor.

12 Mart 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan son dakika açıklamasında Cumhurbaşkanlığı Kararı yayınlandı. Yayınlanan Sosyal Sigortalar (SGK) ve genel sağlık sigortası kanununun 89. maddesi kapsamında gecikme cezasına ilişkin karara yer verildi.

Söz konusu karar kapsamında yasanın ilgili maddesinde yer alan gecikme faizinin yüzde 3 olarak belirlendiğine yer verildi.

Karar Nisan ayından sonra geçerli olacak.

KARAR METNİ

Resmi Gazete'de yayınlanan düzenlemenin metni şu şekilde:

"5510 sayılı sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanununun 89 uncu maddesinin ikinci fıkrtasına göre uygulanan gecikme cezası oranının yeniden belirlenmesine ilişkin ekli kararın yürürlüğe konulmasına, mezkur kanunun 89 uncuı maddesinin ikinci fıkrası gereğince karar verilmiştir.

MADDE 1- (1) 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanununun 89 uncu maddesinin ikinci fıkrasında yer alan gecikme cezası oranı %3 (kanuni oran) olarak uygulanır"

Gelişmelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç