Göstermelik savaş sonrası dolar ve altın fiyatları yükselişe geçti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Göstermelik savaş sonrası dolar ve altın fiyatları yükselişe geçti

Savaş sonrası, daha doğrusu göstermelik savaş sonrası piyasalar açıldı ve altın ile döviz kurları hareketlenmeye başladı.

Döviz 15 Nisan 2024 0
Göstermelik savaş sonrası dolar ve altın fiyatları yükselişe geçti

Savaş sornası altın ve dolar yükseldi. Gözler borsada.

Piyasalar, Cumartesi gece yaşanan İsrail İran saldırıları sonrası açıldı ve ilk hareketlilik başladı. Gelen son dakika bilgilerine göre altın da dolar kuru da hızlı şekilde yükselerek değer kazandı. Peki altın fiyatları ne kadar oldu? Gram altın kaç TL? Döviz kuru, dolar ve euro ne oldu? İşte bugün piyasalarda son durum.

GÖSTERMELİK SALDIRI SONA ERDİ

İran'ın İsrailli bir milyarderin gemisine el koyması sonrası İsrail ve ABD tarafından açıklamalar gelmiş ve geminin iade edilmesi istendi. Buna olumsuz cevap gelince İsrail, İHA saldırısı başlattığını duyurdu. İran da saldırıya karşılık vereceğini bildirdi ve gece yarısı tüm dünya ayağa kalktı.

Rusya Devlet Başkanı Putin ise ABD'nin İsrail'den taraf olması durumunda İran'dan taraf olacağını söyledi.

Ancak İran'ın göstermelik boş tehditleri yine havada kaldı ve hiçbir şey olmadan olaylar sona erdi.

PİYASALARIN NE TEPKİ VERECEĞİ MERAK EDİLİYORDU

O saatte açık olan tek piyasalar kripto para piyasalarıydı ve kriptolarda ciddi bir gerileme yaşandı. Altın ve döviz piyasası da bugün açıldı.

Geçen hafta 9 Nisan tarihinde Türkiye'de piyasalar kapanmış ve dolar 32 lira seviyesindeydi. Bugün piyasalar açıldı ve 1 dolar 32.40 TL oldu.

Euro kuru da bir miktar yükseldi ve 34.40 TL'den 34.54 TL seviyesine çıktı.

9 Nisan'da 2 bin 430 TL seviyesinde olan gram altın da dolar ile birlikte yükseldi ve 3455 TL'ye kadar çıktı. Çeyrek altın ise 4 bin 15 TL'ye kadar çıktı.

BORSA NE ZAMAN AÇILACAK?

Borsanın nasıl tepki vereceği merak ediliyordu. Borsa saat 9.55'te açılacak ve hafta sonu yaşanan duruma nasıl tepki vereceği görülecek.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç