Galericiler üzgün: Eskiden 1 ayda 30 araba satıyorduk şimdi en fazla 4 satabiliyoruz
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Galericiler üzgün: Eskiden 1 ayda 30 araba satıyorduk şimdi en fazla 4 satabiliyoruz

Galerici esnafı, eskiden 30 araç sattığı ayda şimdi en fazla 4 araç satışı yapabildiğini söyleyerek düzenleme beklediklerini söyledi.

Taşıt 26 Nisan 2024 1
Galericiler üzgün: Eskiden 1 ayda 30 araba satıyorduk şimdi en fazla 4 satabiliyoruz

Eskiden ayda 30 araba satıyordum diyen galerici, şimdi kaç araç satabildiğini açıkladı.

İkinci el araç piyasasında son dakika haberi geldi. Kredi musluklarının iyice kısılması, verilen kredilerin de yüksek faizlere kullandırılması ile birlikte araç alımı satımı oldukça yavaşladı.

Sıfır araçta firmalar tarafından düzenlenen kampanyalar ile satışlar devam ederken ikinci el araç alımı satımında böyle bir kampanya olmadığı için satışlar durma noktasına kadar gelmişti.

Yeni yıl ile birlikte satışlarda yüzde 5'lik bir artış olurken galericiler, satış yapamamaktan şikayetçi.

Show Haber'e konuşan bir galerici, 1 milyon liralık araca 200 bin liraya kadar kredi çıktığını söyledi. Söz konusu isim, normalde daha önce ayda 20 ile 30 arası araç satışı yaptığını, ancak son dönemlerde bunun odlukça düştüğünü ve şimdi ayda 2 ila 4 arasında araç satabildiklerini söyledi.

10 yaşıın altındaki araçların daha hızlı satıldığını söyleyen esnaf, artık manuele ilginin oldukça azaldığını, herkesin otomatik vitesli araç aldığını söyledi.

10 yılın üzerindeki araçların fiyatlarının düştüğünü söyleyen esnaf, 2010 model bir aracın geçen ay 700 bin liradan satılığa konulduğunu, ancak geçen süreçte bunun 650 bin liraya düştüğünü söyledi.

TALEPLER NELER?

2. elde bir kredi kampanyası beklentisi olan esnaf ile tüketiciler, kreid kampanyası ile 2. elde araç piyasasının yeniden canlanacağını ifade ediyor. Sizce 2. el araçlar için taşıt kredisi kampanyası gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

SIFIR ARAÇ BULUNMUYORKEN 2. ELİ SIFIRDAN PAHALIYA SATIYORLARDI

Pandemi ve çip krizi sonrası başlayan tedarik sorunu ile piyasada sıfır araç bulunmuyordu. Bu sürçete sıfır araba almak isteyenler, bayilere gidip sıraya yazılıyor ve 3-4 hatta 6 ay sonra sıra gelince ancak sıfır araç alabiliyordu. Bu süreçte -hepsi demek yanlış olur- birçok galerici esnafı, 1 milyon olan sıfır aracı alarak 1 milyon 200 bin lira gibi fiyatlara satışa koyuyordu. O dönemlerde piyasada ciddi bir taşıt sorunu yaşanırken devletin aldığı 2. el araçlar sıfırından pahalıya satılamaz kararı ve yaptırımlar sonrası bu sorun da giderilmiş oldu.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 9 Gün Önce
Almak istediğimizde araçları saklayıp fazla para isterken iyiydi.