Fitch'ten enflasyon yorumu: Türkiye'de hızlı düşecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fitch'ten enflasyon yorumu: Türkiye'de hızlı düşecek

Fitch tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada Türkiye'de enflasyonun düşeceğine yer verildi.

Ekonomi 26 Nisan 2024 1
Fitch'ten enflasyon yorumu: Türkiye'de hızlı düşecek

Fitch'ten son dakika açıklaması: Enflasyon ne olacak?

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada seçimden sonra mali duruşta beklenen sıkılaşmanın para politikasının etkinliğinin güçlendirileceğine yer verildi.

Politikada devam eden tutarlılık ve bu tutarlığın iyileşmeyi sürdürmesinin daha düşük enflasyonu daha dar bir cari açık, uluslarası rezervlerdeki toparlanmayı destekleyeceğine işaret eden açıklamada bu durumun Türkiye'nin kredi notu açısından olumlu olabileceğine yer verildi.

Yerel seçimlerden önce yapılan kamu harcamalarının bütçe açığının büyümesine neden olduğunu söyleyerek ilk çeyrekte merkezi bütçe açığının ilk çeyrekte gayrisafi yurt içi hasılanın (GSYH) yüzde 5,2 seviyesine ulaştığının tahmin edildiğine yer verildi.

Faiz dışı açığın da Gayri Safi Yurt İçi Hasıla'nın yüzde 2.6'sı olduğunun beklendiği belirtilen açıklamada maliye politikasının ilk çeyrekte yurt içi talebin dirençli olmasına katkıda bulunduğuna yer verildi.

Hükümetin özellikle depremin yeniden inşası ile ilgili olmayan harcamalardaki büyümeyi yavaşlatarak senenin kalan zamanında mali açığı azaltmasının beklendiğine yer verildi.

Gelir artırmada yeni önlemlerin olası enflasyonist etkilerinin dikkate alacak şekilde tasarlanmasının muhtemel olduğunun altının çizildiği açıklamada yerel seçimlerdeki başarının mali düzenlemelerin hızını ve büyüklüğü ile alanlarını etkileyebileceğine dikkatler çekiliyordu.

Açıklamada seçim sonrası başlatılan politika kapsamında enflasyonun hızlı şekilde düşeceğine yer verildi.

MEHMET ŞİMŞEK: 2 AY SONRA DÜŞECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada enflasyonun 2 ay sonra düşmeye başlayacağını söyledi.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 9 Gün Önce
tabi düşecek belediye seçimlerinde gereken kişiler oy kullanma vasitasiyla gereken cevabını aldı ...