Fazla zam beklemeyin diyen Müftüoğlu: 'Emeklilik sistemi tehdit altında'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fazla zam beklemeyin diyen Müftüoğlu: 'Emeklilik sistemi tehdit altında'

Çalışma ekonomisi uzmanı Özgür Müftüoğlu yaptığı son dakika açıklamasında fazla zam beklenmediğini söyledi.

Emekli Haberleri 11 Nisan 2024 1
Fazla zam beklemeyin diyen Müftüoğlu: 'Emeklilik sistemi tehdit altında'

Emeklilerin müjde beklentisi yok!

DW Türkçe'ye açıklamalarda bulunan Çalışma ekonomisi uzmanı Özgür Müftüoğlu, seçim sonrası emeklilerin durumunu değerlendirdi ve müjde beklentisinin olmadığını da sözlerine ekledi.

Genel seçimlerden 10 ay sonra gidilen yerel seçimlerde seçmenlerin tercihlerinin değiştiğini, bunun en önemli nedeninin ise ekonomi olduğunu söyleyen Müftüoğlu, emekli sayısının EYT düzenlemesi sonrası oldukça arttığını ve bunun da seçim sonuçlarına etki ettiğine yer verildi.

Müftüoğlu yaptığı son dakika açıklamasında seçim sonrasında emeklilerin beklentileri ile ilgili, "Seçim sonrasında emekliyi neyin beklediğini emekliler aslında farkındalar. Seçimde de bunu büyük ölçüde gösterdiler" dedi.

Bu seçimlerin yerel seçim olduğunu ve bunun ardından ekonomik programda bir değişiklik yapılmasının zor olduğunu söyleyen  Müftüoğlu, orta vadeli program kapsamında kemerlerin sıkılacağını ve kamudan emekliye her kesime daha az kaynak ayrılacağını bildirdi.

Müftüoğlu yaptığı açıklamada önümüzdeki süreçte emekliye bir müjde verilmesinin beklenmediğini söyledi.

TEMMUZ'DA NE KADAR ZAM OLACAK?

Emeklilerin Temmuz zammı ile ilgili konuşan Müftüoğlu, "Bu tablo önümüzdeki süreçte de değişmeyecek. Emekli yoksulluğu derinleşecek" ifadeleri ile yüksek bir zam olmayacağını söyledi.

EMEKLİLİK SİSTEMİ TEHDİT ALTINDA

Emeklilik sisteminin de tehdit altında olduğunu söyleyhen Müftüoğlu, "emeklilik sisteminden umudunuzu kesin" dendiğini söyledi ve "Emekliliği tamamen piyasaya devretmeye çabalayan bir süreç var. Bu süreç daha da derinleşecek. Çünkü muhalefetin de buna karşı ürettiği bir alternatif yok. Bu da iktidarın elini güçlendiriyor. Dolayısıyla bir taraftan yoksulluğun derinleştiği bir taraftan da yaşlılık sigortası hakkının yavaş yavaş tasfiye edildiği bir süreci önümüzdeki dönem göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 24 Gün Önce
ben bu Erdoğan'a 20 yıl oy verdim vermez olaydım bizi perisanetti dahada diyorki bu yıl emekliler yılı olacakmış doğrusunu söylemiyor asıl bu sene emeklilerin ölüm yılı de bizde bilelim bizimle alay ediyor halkta böyle bir ders verdi bu seçimde