Evlilik kredisinde son durum açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Evlilik kredisinde son durum açıklandı

Aile Bakanı yaptığı son dakika açıklamasında evlilik kredisinde son durumu paylaştı ve Türkiye genelinde kısa süre sonra başvuruların alınacağını söyledi.

Kredi 10 Mayıs 2024 0
Evlilik kredisinde son durum açıklandı

Evlilik kredisinde son durum.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı son dakika açıklamasında evlilik kredisinde son durumu paylaştı.

Ödemelerin hesaplara bu ay yatırılacağını söyleyerek oknu ile ilgili detayları paylaşan Göktaş, fona şimdiye kadar 8 binden fazla başvuru olduğunu ve 2 binden fazla kişinin onay aldığını söyledi. Bakan Göktaş açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bildiğiniz gibi biz bu fonu sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile hayata geçirdik. Bunu biz kanunla birlikte hayata geçirdik. Fon ile gençlerimizin aile kurmasını destekliyoruz. Evlenecek gençlere 48 ay vadeli 2 yıl geri ödemesiz 150 bin TL faizsiz kredi veriyoruz. Biz pilot proje olarak deprem bölgesinden başlattık.

Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Gaziantep Nurdağı ile Islahiye'de başvuru aldık. 8 bin 500'den fazla başvuru var. 2 bin 13 gencimize evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmeti verdik. Talepleri almaya devam ediyoruz.

Zamanla projeyi tüm Türkiye'ye yayacağız. Resmi nikahı 15-30 Nisan arası olan gençlerin ödemeleri bu ay yatacak"

YENİ PROJE

Yeni proje hakkında da bilgi veren Bakan, "Burada da ilk defa açıklıyorum doğurganlık oranı en düşük, boşanma oranının ise en yüksek 3 ilimizde birer pilot proje hayata geçiriyoruz. Doğurganlık oranlarının en düşük olduğu illerimiz; Kütahya, Zonguldak ve Karabük. Boşanma oranlarının en fazla olduğu iller ise İzmir, Antalya ve Karaman. Bu illerde sahaya inerek detaylı çalışmalar yürüteceğiz. Bu araştırmalar neticesinde elde edeceğimiz veriler, aileye yönelik hizmet ve çalışmalarımıza bir nevi zemin oluşturacak. Tüm bunların yanı sıra önümüzdeki hafta ana teması aile olan Türk Devletler Teşkilatı 1. Sosyal Politika Bakanlar Toplantısı’nda İstanbul’da ev sahipliğimizde gerçekleştirilecek" dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç