Ev Hanımlarına Destek Ödemesi: Başvuru e Devlet'ten
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ev Hanımlarına Destek Ödemesi: Başvuru e Devlet'ten

e Devlet kapısı üzerinden ev hanımlarına destek ödemeleri için başvurular devam ediyor. İşle başvuru bilgileri.

Ekonomi 6 Ağu 2022 12:55 3
Ev Hanımlarına Destek Ödemesi: Başvuru e Devlet'ten

Ev hanımlarına destek e devlet başvurusu.

Toplumumuzun temel direği olan ev hanımlarımıza devlet tarafından bazı kalemler altında destek ödemesi yapılıyor. Söz konusu destekler kapsamında nakdi destek ödemeleri yapılırken gıda yardımları da yapılıyor. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu yardımlar için başvuru detaylarına yer verdik.

SED ÖDEMELERİ

Sosyal ve Ekonomik Destek Programı kapsamında okuyan çocuklar için ailelere nakdi destek ödemesi yapılmaktadır. E Devlet kapısı üzerinden yapılan açıklamada, "Bu hizmeti kullanarak, ekonomik yoksulluk içinde olup da çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken aileler, kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacıyla geçici veya belirlenecek süreler için verilen ekonomik destek talepleri için ön başvuruda bulunabilirler. Bu hizmetten yararlandırılan çocukların durumları en geç üçer aylık süreler ile izlenmektedir. İzlemelerde hizmetin devamı veya sonlandırılması değerlendirilmektedir." ifadelerine yer verildi.

Söz konusu destek ödemesine başvuru yapmak için e devlet mobil uygulamasını indirrip arama kısmına SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK PROGRAMI yazın ve çıkan sonuçtan yeni başvuru kısmına tıklayarak başvurunuzu yapın.

600 TL DESTEK ÖDEMESİ

Ev hanımlarına verilen bir diğer destek ödemesi ise Aile Destek Programı kapsamında veriliyor. Dar gelirli ailelere yönelik verilen destek ödemesinde kapsam geçen haftalarda genişledi ve asgari ücretliler, emeklilerin de başvuru yapabileceği bildirildi. Burada temel şart , gelir şartı. Eve giren paranın, evdeki kişi sayısına bölünmesi ile çıkan sonuç 1833.33 TL'nin altındaysa bu ailelere destek ödemesi yapılacaktır. 

Destek ödemesi 1 sene boyunca yapılacak olup ödemeler 450 lira ile 600 lira arasında değişiyor. 

Bu destek ödemesine başvuru yapabilmek için e devlet mobil uygulamasını indirmeniz gerekmektedir. Uygulamayı indirdikten sonra arama kısmına SOSYAL YARDIM BAŞVURU HİZMETİ yazın ve arama kısmında çıkan sonuca tıklayın.

Daha sonra YENİ BAŞVURU kısmına tıklayarak sizden istenen bilgileri girin ve başvurunuzu yapın. ADIM ADIM BAŞVURU ANLATIMI İÇİN TIKLAYIN

Ev hanımları, öğrencilere yeni yardımlar geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

FİNANS7.COM  |ANKARA

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 8 Ay Önce
Benimde ihtiyacim var iki tane cocugum var
Ziyaretçi 8 Ay Önce
Benimde ihtiyacim var iki tane cocugum var
Ziyaretçi 8 Ay Önce
Benimde ihtiyacim var iki tane cocugum var