Esnafın 7200 günle emekliliği bayram sonrası meclise gelmeli
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Esnafın 7200 günle emekliliği bayram sonrası meclise gelmeli

Esnafların 7200 prim günü ile emekli edilmesinin meclise gelmesi için çağrı geldi. İşte gelen son dakika açıklaması.

Emekli Haberleri 11 Nisan 2024 1
Esnafın 7200 günle emekliliği bayram sonrası meclise gelmeli

Esnafın emeklilik için prim günleri hakkında açıklama. TESK Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı son dakika açıklamasında Ramazan Bauramı sonrası esnaf ile sanatkarların sorunlarının masaya yatırılması gerektiğini söyledi.

Bir yazılı açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ile sanatkarların en büyük sorunlarından birinin emeklilik prim düzenlemesi olduğunu söyledi. Henüz esnafın 7200 prim müjdesinin yerine getirilmediğini, bunun ivedilikle yerine getirilmesini ve prim gün sayısındaki eşitsizliğin çözülmesi gerektiğini söyleyen Palandöken, "Esnafımızın prim günü 7 bin 200'e sabitlenmeli. Prim gününü dolduran esnafımız ise emeklilik yaşını beklerken sağlık hizmetlerinden kesintisiz faydalanabilmeli" ifadelerini kullandı.

Bağkurlu esnafların 9 bin olan prim gün sayısı ile SSK'lı çalışanlardan 5 yıl daha geç primle emekli olduğunu, SSK'lıların 7200 günle emekli olduğunun altını çizen Palandöken, "Arada 1800 prim günü yani yaklaşık 5 yıllık fark var. Emeklilik sürelerinde SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapılması Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırıdır. Esnafımız, uzun prim gün sayısı ile mağdur oluyor. Mağduriyetin önlenmesi için sosyal güvenlikteki norm birliği yani prim günü eşitleme müjdesi geç kalınmadan hayata geçirilmeli" ifadelerini kullandı.

SEÇİM ÖNCESİ MÜJDE GELMİŞTİ

Seçimlerden önce esnafın prim gün sayısının SSK'lıların primine eşitleneceği müjdesi gelmişti. Geçen gün açıklama yapan Erdoğan, düzenlemenin kısa sürede gündeme geleceğini de söyledi. Müjde geldiğinde bildirimle haberdar olmak, düzenleme meclise geldiğinde hemen öğrenmek için finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 23 Gün Önce
Teşekkürler Sayın Başkanım artık yasalaşmalıdır