Emlak sektörü çığırından çıktı: Kiralık tatil villası fiyatları uçtu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emlak sektörü çığırından çıktı: Kiralık tatil villası fiyatları uçtu

25 milyon TL'ye kiralık villa mı olur? Emlak sektörü, iyice çığırından çıktı. İşte tatil beldelerindeki fahiş fiyatlar.

Emlak 23 Nisan 2024 0
Emlak sektörü çığırından çıktı: Kiralık tatil villası fiyatları uçtu

Konut piyasası çığırından çıtkı. Bodrum'da her geçen gün konut piyasasında fahiş fiyatlar gelmeye devam ediyor. Ev alınabilen paraya Bodrum'da sezonluk villa bile kiralanamıyor. Emlak piyasasına denetim artık şart oldu.

Tatil denince ilk akla gelen beldelerden biri Bodrum oluyor. Hem yurt içindne hem de yurt dışından gelen tatilcilerin ilk uğrak yerlerinden olan Bodrum'da konut piyasası adeta çığrından çıktı. Geçen sezon donanımlarına göre 200 bin liraya kadar çıkan kiralar, bu sezon 1 milyon liraya kadar çıktı.

Bodrum merkez başta olmak üzere denize yakın yerlerde bulunan villalar en çok para istenen yerler oluyor. Göltürkbükü, Gündoğan, Yalıkavak ve Ortakent mahallelerinde deniz manzaralı olan ve ultra lüks olarak geçen villaların kiraları 90 bin liradna başlıyor ve 25 milyon liraya kadar çıkabiliyor.

En gözde yerlerden biri olan Gölköy Mahallesi'nde villaların ortalama kirası 9 milyon liraya kadar çıktı. Cennet Koyu'nda ise deniz manzaralı 350 metrekare bir dubleks villanın kirası 25 milyon liraya kadar çıktı.

Türkbükün'de helikopter pisti bulunan ultra lüks villanın kirası 6 milyon lira olurken 3+1 villaların bile kiraları 1 milyon 150 bin lira civarında piyasada işlem görüyor.

Sabah Gazetesi'ne açıklamada bulunan Asel Gayrimenkul Yatırım'ın sahibi Necati Yavuz, "Dikkat çekmek için bunu yapıyorlar. Burada art niyetli olanlar ve ticareti ahlaksızlaştıranlar var. Bu rakamlar aşırı yüksek. Bu rakamlara Yalıkavak'ta, Göltürkbükü'nde ve Gündoğan'da villa satın alınabilir" dedi ve açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Yurtdışından gelenler 2, 3 milyon TL'ye kiralayabiliyor ve bu gelen üç beş zengin yüzünden Bodrum'um gayrimenkul ve geleceği ile oynanıyor. Piyasa bu fahiş rakamlar yüzünden kilitlendi, daireler satılamıyor. Bodrum'daki gayrimenkul piyasasına kesin ve katiyen denetim şart! Bodrum'daki emlak piyasasına müdahale edilmesi gerekli. Bu rakamlar Bodrum'a gelenleri korkutuyor. Hemen komşu ülke Yunanistan var, yatırımcı oralara kaçıyor"

Bu fiyatlar vatandaşları şok ederken diğer illerde ev alınabilen paralara kiralık villa olmasını şaşkınlıkla izliyoruz.

EMLAK SEKTÖRÜNE SIKI DENETİM ŞART

Basit bir şekilde ifade etmek gerekirse villanın kirası 1 milyonu geçerse oteller de buna karşı boş kalmaz ve tatil fiyatları, her geçen sene ciddi şekilde yükselmeye devam eder. Bu nedenle emlak sektörüne sıkı bir denetim yapılması şart.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç