Elinde Altını Olup Satmayı Düşünenlere Flaş Uyarı! Sakın Bunu Yapmayın, Zarar Edersiniz...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Elinde Altını Olup Satmayı Düşünenlere Flaş Uyarı! Sakın Bunu Yapmayın, Zarar Edersiniz...

Altın fiyatlarınındaki yükselişin ardından uzman isimden açıklama geldi! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altını olanlar, altına yatırım yapanlar için flaş açıklamalarda bulundu.

Altın 5 Ağu 2022 18:52 0
Elinde Altını Olup Satmayı Düşünenlere Flaş Uyarı! Sakın Bunu Yapmayın, Zarar Edersiniz...

Altın fiyatlarınındaki yükselişin ardından uzman isimden açıklama geldi! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altını olanlar, altına yatırım yapanlar için flaş açıklamalarda bulundu.

Fox’ta ekranlara gelen Ekonomi Arası programına konuk olan İslam Memiş, altın yatırımcılarına kritik uyarılar yaptı. Evlenecek çiftleri uyaran Memiş, altının getirisi ve kazancını açıkladı.

İslam Memiş'in açıklamaları şu şekilde;

“ABD’de tarım dışı istihdam verileri gelecek. Veri olumlu gelirse dolar endeksinde toparlanma olur ve bu da emtia fiyatlarını olumsuz etkiler. Kötü veri gelirse emtia fiyatları toparlanır, dolar endeksi gerilemeye devam eder. Ancak bunun yurt içi piyasalarda dolar TL kuruna bir etkisini görmeyiz. TL karşısında döviz kurlarının ve emtiaların oldukça yüksek olduğunu düşünüyorum. İçerdeki yükselişler biraz daha suni ve baskılanıyor, belirsizlik var. Uluslararası piyasalarda dolar değer kaybediyor, içeride bir müdahale gerçekleşirse bu sefer aşağı yönlü bir trend de gerçekleşebilir. Bıçak sırtında bir fiyat risk almaya gerek yok. Dolarla ilgilenen yatırımcıya dolar karşısında değer kaybeden diğer yabancı para birimlerini değerlendirebilirler en azından. Pariteler oldukça düşük. Euro dolar paritesi 1.17 seviyesinden 1.02 seviyesine kadar sert bir şekilde değer kaybetti. Sterlin dolar paritesi 1.37 seviyesinden 1.22 seviyesine kadar geriledi. Dolar karşısında sert bir şekilde gerilemiş euro ve sterlinin daha avantajlı olduğunu düşünüyorum.”

ALTINDA MANİPÜLASYON VAR

Altın ons bazında gereğinden fazla değersiz. Bu hafta daha çok manipülasyona dayalı bir fiyatlama görüyorum. Özellikle Çin Tayvan gerilimiyle tekrar 1800 dolar seviyesini hedef alan bir ons altın var karşımızda ama teknik olarak bir düzeltme yapması gerekiyor. Altın fiyatları son 1 yılda baskılandı ve gerçek değeri bu değil.

ENFLASYON PATLADI

Dünya enflasyonla mücadele ediyor. Enflasyon patlamış durumda. Jeopolitik riskler halen var. Altın tarafında bir beslenme var, burada merkez bankaları tarafından bilerek ve isteyerek manipüle edildiğini düşünüyorum. Gerçek değerinde değil şu anda. Doları ön planda tutuyorlar. Dolar endeksinin 88 seviyesinden 109 seviyesine yükselmesi, dolar güçlü bir para birimi ama sınırsız bir şekilde para basıyorlar, şimdi sert bir biçimde faiz artırıyorlar. Piyasanın ayarlarıyla ciddi biçimde oynadılar. Bu da dengesizliğe neden oldu. Teknik olarak resesyona girildi ama bunu kabullenmiyorlar. Geçen yıl da enflasyon geçici diyorlardı ama aradan 6 ay geçti ve enflasyon artmaya devam etti bu sefer yanıldık, geçici değilmiş dediler. 3-4 ay sonra teknik olarak resesyonu kabul etmek zorunda kalacaklar. Bunlar tabii ki sözlü manipülasyona giriyor.

ALTIN VE GÜMÜŞ ÖN PLANDA OLACAK

Yüzde 50 altın yüzde 50 gümüş. Yatırımcı bu tür dönemlerde rezervlerin azaldığı dönemlerde, önümüzdeki aylarda stres artmaya devam ediyor. Maymun çiçeği, Çin-Tayvan, İran gerginlikleri yoktu başladı. Altın fiyatlarını olumlu yönde destekleyecek birçok faktör gelmeye başladı. Altın ve gümüşün ön planda olacağı bir döneme geçebiliriz.

SAKIN SATMAYIN

Evlenecek çiftler altını her fırsatta almalı. Gram bazında hiç zarar ettirmiyor. Geçen yıl bu zamanlar 487 – 490 lira seviyesindeydi. Bugün 1030 lira seviyesini konuşuyoruz. Yıla 785 lira seviyesinden başladı. 7 ay önce böyleydi, şimdi böyle. Son 20 yılda yüzde 6 bin 290 kazandırdı. Gram altın her zaman yükselir. Kısa vadeli gerilemeler olabilir ama uzun vadeye baktığımızda hemen artar. Evlenecek çiftler düğüne kadar altını biriktirmeli, düğünden sonra da ilk yapacakları iş altınları satmamaları olmalı. Çünkü yıllık bazda baktığımızda yüzde 70 ile 100 arasında bir getirisi var.

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç