Dünyaca ünlü ekonomist David Rosenberg altın tahminini paylaştı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dünyaca ünlü ekonomist David Rosenberg altın tahminini paylaştı

Dünyaca ünlü ekonomist David Rosenberg yaptığı son dakika açıklamasında altının yüzde 30 daha primleneceğini söyledi.

Altın 9 Nisan 2024 0
Dünyaca ünlü ekonomist David Rosenberg altın tahminini paylaştı

Altın fiyatlarında son dakika tahmini geldi: Hedef büyüdü.

Son günlerde yüksek performans göstererek birçok yatırım aracından ayrışan altın ile ilgili son dakika bilgisi geldi. Gelen açıklamada haftaya da rekorla başlayan altın fiyatlarında beklentilerin daha da yüksek olduğu yönünde.

2353 dolara kadar çıkarak tarihinin en yüksek seviyelerine kadar çıkan ons altın, sabah saatlerinde 2340 dolara gerilemişti. Geçen seneyi 2062 dolar seviyesinden kapatan ons altın, 1 Ocak'tan bu yana yüzde 14 seviyesinde yükseldi. Yükseliş özellikle son 3 haftada daha da arttı.

Piyasalardan gelen son verilere göre ons ile birlikte yükselen gram altın 2421 TL ile rekor kırarken bugün sabah saatlerinde 2405 liraya kadar geriledi. Kapalı çarşıda ise gram altın 2446 ile 2489 TL arasında seyrediyor. Çeyrek altın ise 4327 TL seviyesinde. Yarım altın 8382 TL olurken tam altın 16 bin 444 TL seviyesinde seyrediyor.

Dünyaca ünlü ekonomist David Rosenberg ise altın fiyatları hakkında bir son dakika açıklamasında bulundu ve altının dolara meydan okuduğunu söyledi. Amerika'da enflasyon beklentilerinin gerilemeye başladığını ve Fed'in daha uzun süre fiaiz yüksek tutacağı beklentilerinin olduğunu söyleyen Rosenberg, "Altın, bütün bu makroekonomik rüzgârı karşısına alarak yükseliyorsa, meydan okuyor demektir. Merkez Bankalarının dolara karşı altını daha güçlü rezerv olarak görmeye başladığı ve alımlarını artırdığı dikkat çekiyor” ifadelerini kullandı.

TÜM DÜNYA ALTIN BİRİKTİRMEYE BAŞLADI

ABD dolarına aşırı güvenmekten kaçınan Çin, Japonya ve Rusya gibi ülkeler başta olmak üzere birçok ülke, risklerini azaltmak için güvenli liman olarak nitelendirilen altın alımlarını artırdı.

Rosenberg yaptığı açıklamada Merkez Bankalarının son dönemlerde 361 ton altın aldığını söyledi.

TAHMİN YAYINLANDI

Altın fiyatları ile ilgili tahminini de açıklayan Rosenberg, "Son yükselişi jeopolitik riskler de destekledi" dedi ve altın tahminini şu şekilde paylaştı:

"Ayrıca yapay zeka başta olmak üzere altının endüstriyel kullanımının yaygınlaşması da fiyatları artırıyor. FED’den faiz indirimleri de yaklaştığında ons altın 3000 dolar olmaya hazır görünüyor. Mevcut seviyelere göre yüzde 30 artış demek bu ve portföylerde altına da yer açılmalı”

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7 yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç