Dünya Bankası: Bu sene rekor kıracak altın, 2025'te bir miktar düşecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dünya Bankası: Bu sene rekor kıracak altın, 2025'te bir miktar düşecek

Dünya Bankası tarafından yapılan açıklamada altın ve brent petrol için beklentilere yer verildi. İşte gelen son dakika açıklaması.

Altın 26 Nisan 2024 0
Dünya Bankası: Bu sene rekor kıracak altın, 2025'te bir miktar düşecek

Dünya Bankası'ndan altın fiyatları tahmini geldi.

Düya Bankası bir açıklama yaptı. Emtia Piyasaları Görünümü raporuna baktığımızda 2022 yılı ortası ile 2023 yılı ortası döneminde emtia fiyatlarının yüzde 40 civarında gerilediğini, bu düşüşün genel enflasyonun düşürülmesinde belirleyici rol oynadığına yer verildi.

2023 yılı ortasından şimdiye kadar Dünya Bankası'nın emtia fiyatları endeksinin temelde değişmediği bildirildi ve jeopolitik gerilimlerde daha fazla alevlenme olmayacağı beklentileri ile bu sene emtiada yüzde 3, gelecek sene ise yüzde 4 düşüş beklendiği bildirildi.

Birçok ülkede enflasyonun hala hedefe çok uzak olduğunu, bu nedenle faiz indirimlerinin zorlaşabileceği, hızlı faiz indirimlerinin zor olduğuna yer verildi.

Son 2 yılda çıkan savaşlar ve jeopolitik gerilimlerle birlikte petrol ile diğer kritik emtia fiyatlarının yükseldiğini bildiren banka, çatışmalardan kaynaklanan arz kesintileri olmasa brent petrolün bu yıl ortalarında 84 dolar, gelecek sene ise 79 dolar olacağına yer verildi.

EĞER ÇATIŞMALAR DEVAM EDERSE BRENT PETROL NE OLUR?

Söz konusu raporun devamına baktığımızda orta doğudaki çatışmaların devam etmesi durumunda küresel enflasyonun daha da artacağı, brent petrolün ılımlı bir arz kesintisi ile 92 dolara çıkabileceğini, daha ciddi aksamalar olması durumunda 100 doların üzerine kadar çıkabileceğini bildirdi.

PEKİ ALTIN NE OLACAK?

Dünya Bankası, güvenli liman altın için 2025 yılında hafif bir düşüş beklediklerini, ancak bu düşüşe kadar 2024 yılında rekor fiyat beklediklerini bildirdi. 2024 yılında kırılacak altın rekoru sonrası 2025 yılında bir miktar düşüş beklendiği bildirildi.

Sorumluluk reddi beyanı: Yazıda yer alan bilgiler finans7 yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç