'Dolar Katlanacak' Doların Kaç TL Olacağını, Nedenleri ile Birlikte Açıkladı?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

'Dolar Katlanacak' Doların Kaç TL Olacağını, Nedenleri ile Birlikte Açıkladı?

Korkutan dolar kuru tahmini geldi. Selçuk Geçer, nedenlerini açıklayarak doların kaç TL olacağını söyledi.

Döviz 3 Ağu 2022 21:58 0
'Dolar Katlanacak' Doların Kaç TL Olacağını, Nedenleri ile Birlikte Açıkladı?

Ekonomist Selçuk Geçer bir son dakika açıklaması yaptı ve korkutan dolar tahminini paylaştı.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer bir son dakika açıklamasında bulundu ve korkutan dolar tahminini verdi ve doların neden yükseleceğini, ne zaman kaç olacağını söyledi.

İşte Selçujk Geçer'in yaptığı son dakika açıklamaları:

"1998 yılından beri en yüksek enflasyon geldi. Şimdi gelelim bunun dolara etkilerine. Bu kadar yüksek enfalsyon varken ve yükselirken , üstelik Temmuz'da, yazın ortasında bu kadar yüksek enflasyon varken doları kontrol edemezsiniz. ;Sazan sarmalına girdiniz , dolar enflasyonu, enflasyon doları öyle yukarı gider ve iş kontrolden çıkar. Peki işi kontrolden çıkaracak başka bir şey var mı? Elbette var. Dış ticaret açığı.

Dış ticaret açığı korkunç bir şekilde artacak. Cari açık kontrolden çıkacak. Turizm gelirleir çok artsa bile , ki artmayacak. Bu sene 30 milyar dolar gelsin öpsün başına koysun. Velev ki 40 milyar dolar para geldi. Biz hangi ayın dış ticaret verisini aldık. Daha 5 ay daha var. 5 ay daha dış ticaret açığının üzerine koyacak ve yüksek gelecek gibi. En az 100-120 milyar dolarlık dış ticaret açığına doğru koşuyoruz. Velev ki 40 milyar dolar geldi. 100 milyar, 50 milyar dolarlık bir cari açığı işaret edecek. Döviz neden kırılacak sorusunun cevabını veriyorum size. 25-30 lira aralığında kapatırsak öpüp başımıza koyalım. 35 'e kadar öpüp başımıza koyalım. Ama onun tepesi kırılmayı işaret eder. Aynı 5 Nisan 1994'te olduğu gibi bir bakarsınız 4'e 5'e katlar dolar. Bi de parite etkisi etkilenir, bir de şirketler , finans etkisi olur. Bir de panik sermaye kontrolü olursa iş iyice kontrolden çıkar. Yani 5 Nisan'dan beter oluruz. 

İş sadece cari açıkla olsaydı bir şey olmazdı. Bizim CDS'imiz düşmüş hali ile 786 seviyesinde. Düşecek mi bu koşulalrda, bu enflasyonda mümkün değil. 

Mesela faizler düşük diyorlar. Geçen bir birine girdiler . Gerçekleri o zaman net gördük. Ne dediler siz stokçukuk yapıyorsunuz dedi Merkez Bankası Başkanı. Size kredi veriyoruz siz döviz alıyorsunuz dedi. Sanayiciler çıktı biz stokçu değiliz, zaten kredi verilmiyor. 

Merkez Bankası başkanı panikle ağzından kaçırdı. 1 trilyona yakın para dfağıttık. Bunun da çok çok büyük kısmı 4 tane 5 tane firmaya gitti. Yani sadece inşaat sektörüne gitti demekki. Merkez Bankası başkanı kendisi söyledi. Ondan sonra arka arkaya panik açıklamalarla işin daha da tadı kaçtı"

PARİTE VE EURO DÜŞÜYOR

"Avrupa Merkez Bankası'nın faizlerde gecikmesi nedeniyle paritede gerileme görüldü. Euro kurunda da geri çekilme oldu."

İşte açıklamanın tamamı:

Finans7.com | Ankara

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7 döviz kurları , emtialar, kripto paralar konusunda yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç