Dolar Değil TL Alacak: Galatasaray, Okan Buruk'un Ne Kadar Maaş Alacağını Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dolar Değil TL Alacak: Galatasaray, Okan Buruk'un Ne Kadar Maaş Alacağını Açıkladı

Okan Buruk'un Galatasaray'dan alacağı maaş belli oldu. 2 yıllık anlaşmada Buruk, Torrent'ten daha azına imza attı.

Spor 23 Haz 2022 12:39 0
Dolar Değil TL Alacak: Galatasaray, Okan Buruk'un Ne Kadar Maaş Alacağını Açıkladı

Okan Buruk'un ne kadar para alacağı belli oldu.

Galatasaray'da beklenen açıklama sonunda geldi. Gelen açıklamada Okan Buruk ile anlaşmaya varıldığı , 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllık sözleşmeye imza atıldığı öğrenildi. 

Fatih Terim ile kötü başlayan ve Torrent ile daha da kötü giden sezonun ardından hoca değişikliğine giden ve gelecek sene hazırlıklarına şimdiden yoğun şekilde başlayan Galatasaray'da yeni hocanın alacağı maaş da belli oldu.

Geçen sene hocalık yapan iki isimden de az maaş alacak olan Okan Buruk'un ilk sene için 17 milyon lira alacağı , opsiyonlu sezon için de 20 milyon lira alacağı öğrenildi. Okan Buruk'un diğer hocalar gibi dolar euro üzerinden değil TL üzerine imza atması alkış topladı.

Konu ile ilgili sarı kırmızılı kulüpten Kamuoyu Aydınlaşta Platformuna yapılan bildirimde şu ifadelere yer verildi:

"Futbol A Takımımızın Teknik Direktörlüğü için, Şirketimiz ile Sayın Okan Buruk arasında 2023-2024 sezonu sonuna kadar 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllık sözleşme imzalanmıştır. Buna göre Teknik Direktörümüze 2022-2023 sezonu için net 17.000.000 TL sezonluk ücret ödemesi yapılacak olup, Şirketimiz tarafından uzatma opsiyonunun kullanılması halinde Teknik Direktörümüze 2023-2024 sezonu için net 20.000.000 TL sezonluk ücret ödemesi yapılacaktır."

Futbol kariyerine sarı kırmızılı kulübün alt yapısında başlayan ve 9 sene Galatasarya forması giyen Okan Buruk, UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa'yı kazanan kadrodaki isimlerden.

Galatasaray ile futbolculuk döneminde 7 defa lig şampiyonluğu, 5 defa Türkiye kupası 1 defa da Süper Kupa kazanma başarısı gösteren Buruk, Galatasaray'dan sonra İnter'e gitti. Daha sonra Beşiktaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da forma giydi. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç