Dolandırıcılarda her yol var: Emeklilere promosyon dolandırıcılığı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dolandırıcılarda her yol var: Emeklilere promosyon dolandırıcılığı

Emeklilere promosyon dolandırıcılığı! Vatandaşları arayıp fark ödemesi isteyen dolandırıcılar, bu yolla birçok emekliyi dolandırdı.

Emekli Haberleri 7 Nisan 2024 0
Dolandırıcılarda her yol var: Emeklilere promosyon dolandırıcılığı

Emekliye promosyon dolandırıcılığı: Buna dikkat edin.

Bankaların emekli promosyonlarını 18 bin liraya çıkarmasından sonra emekli vatandaşlar, bankalara giderek promosyon başvurusu yaptı. Promosyon başvurusunu yapan vatandaşların ödemeleri hesaplara yatarken dolandırıcılar, bu konuyu da boş geçmiyor.

MAAŞINIZI EVİNİZE KADAR GETİRECEĞİZ!

Kendilerini banka yetkilisi gibi tanıtarak emeklileri telefonla arayan dolandırıcılar, telefonda emeklilerin kişisel bilgilerini almaya çalışıyor.

Emeklilere maaşlarını evlerine kadar getirme sözü veren dolandırıcılar, hem kimlik hem de banka bilgilerini aldıkları emeklileri dolandırıyor.

'PROMOSYONDA FARK ÖDEMESİ VAR!' YALANI

Bunun yanı sıra bir de promosyon dolandırıcılığı var. Banka yetkilisi gibi emeklileri arayan vatandaşlar, yeni promosyon ödemesinden faydalanmak için önceki promosyondan doğan fark ödemesinin yapılması gerektiğini söylüyor. Eski promosyonda fark çıktığını söyleyen dolandırıcılar, verilen banka hesabına para gönderilmesi durumunda yeni promosyon ödemesinin hesaba yatırılacağını söylüyor.

Emekliler ise buna inanıp para gönderince paraları gidiyor!

Adli bilişim uzmanı Ali Murat Kırık, bu yöntemle yapılan dolandırıcılıklar için emeklileri uyardı. Bu yöntemlere inanılmaması gerektiğini söyleyen Kırık şu açıklamalarda bulundu: “Bu genelde telefon üzerinden gerçekleştiriliyor. Çünkü biliyorlar ki emekliler bu konuda dijital ortam telefon konusunda yeterli bilgi birikime ve donanıma sahip olmayabiliyorlar. Maaş kartlarımızın arkasında CVV söz konusu. CVV numaraları aslında o kartın güvenliğini sağlayan üç haneli numaralardır. CVV kodunu alan dolandırıcılar özellikle emeklilerimiz gece yatarken internet işlemlerini kullanıyorlar”

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç