Dikey Geçiş Sınavı başvurusu başlıyor: 2024 DGS başvuru ücreti ne kadar?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dikey Geçiş Sınavı başvurusu başlıyor: 2024 DGS başvuru ücreti ne kadar?

2024 yılı DGS başvurusuna saatler kaldı. Peki başvuru ne zaman, nasıl yapılacak? Başvuru ücreti ne kadar?

Sınav 9 Mayıs 2024 0
Dikey Geçiş Sınavı başvurusu başlıyor: 2024 DGS başvuru ücreti ne kadar?

2024 DGS başvurusu başlıyor: Ücreti ne kadar olacak?

2024 yılı Dikey Geçiş Sınavı hakkında son dakika açıklaması geldi. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı resmi internet sayfası osym.gov.tr adresi üzerinden, sınav takvimi kısmından yayınlanan duyuruda sınav başvurusuna dair bilgilerle yer verildi.

BAŞVURU NE ZAMAN, NASIL YAPILACAK?

2024 yılı Dikey Geçiş Sınavı başvurusu 10 Mayıs 2024 tariihnde başlayacak. Ön lisans mezunu olan ya da ön lisansların 2. sınıfında okuyan öğrencilerin başvuru yapabileceği sınav ile adaylar lisans eğitimine geçiş yapabilecek.

Sınavla lisans bölümlere geçiş yapacak adaylar, başvurularını 10 - 20 Mayıs 2024 tarihleri arasında ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapabilecek. Dikey Geçiş Sınavı geç başvurusu 28 Mayıs tarihinde alınacak. Sınav 30 Haziran 2024 tarihinde yapılacak.

DGS İLE GEÇİŞ YAPILABİLECEK BÖLÜMLER

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın duyurusuna göre 2 yıllık bölümlerden geçiş yapılabilecek 4 yıllık bölümlerin listesine yer verildi. DGS ile geçiş yapılabilecek bölümler için TIKLAYIN

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Geçen sene DGS başvuru ücreti 270 lira olarak açıklanmıştı. Bu sene şimdiye kadar açıklanan sınavlara baktığımızda ücretlere yüzde 100'ün üzerinde zamların yapıldığı görülüyor. Buna göre baktığımızda sınav ücretinin en az 600 lira civarında olması bekleniyor. Sizce ne kadar olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç