Citroen C3 Modelinin ÖTV'siz Fiyatı Belli Oldu!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Citroen C3 Modelinin ÖTV'siz Fiyatı Belli Oldu!

ÖTV muafiyeti olan ve araba modellerinin ÖTV'siz fiyatlarını araştıran vatandaşlara Citroen C3 modelinin ÖTV'siz fiyatı belli oldu! İşte haberin detayları...

Fiyat Listesi 10 Nisan 2024 0
Citroen C3 Modelinin ÖTV'siz Fiyatı Belli Oldu!

Türkiye’de otomobil piyasasında insanları ucuz otomobillere sevk eden fiyatlamalar devam ediyor. Araç fiyatları yükseldikçe otomobil satın almak isteyenler de en uygun maliyetli fiyatlara ulaşmanın yollarını arıyorlar. Alt segment otomobiller bir çözüm yolu olsalar da fiyat açısından istenilen imkanı sağlamıyorlar. Bundan dolayı da elde sadece ÖTV muafiyetli satışlar kalıyor. ÖTV muafiyeti ile sıfır kilometre otomobil satın almak fiyatları yaklaşık yarı yarıya düşürüyor.

Citroen C3 Elle Türkiye'de!

ÖTV MUAFİYETİ FİYATLARA NASIL ETKİ EDİYOR?

Otomobil fiyatları incelendiğinde maliyet kalemlerinde en yüksek tutarlı birimlerin başında ÖTV olduğu görülüyor. Sıfır kilometre otomobillerin fiyatlarının yaklaşık yüzde 45’lik kısmını sadece ÖTV oluşturuyor. ÖTV muafiyeti uygulandığında ise araç fiyatı yarı yarıya iniyor. Bu da araç alacakları ÖTV muafiyetli satışları araştırmaya sevk ediyor.

ÖTV muafiyetli satışlar araştırıldığında bu imkanın her önüne gelene verilen bir imkan olmadığı görülüyor. Devlet önemli bir gelir kaynağı olan otomobildeki ÖTV’den kolay kolay vazgeçmiyor. Lakin bu imkan yüzde 90 ve üzerinde engeli bulunan vatandaşlara veriliyor. Bu durumda olanlar ÖTV muafiyeti ile sıfır kilometre otomobil satın alabiliyorlar.

2021 Model Citroen C3 Güncel Fiyatları | Yeni Araba Modelleri

ÖTV muafiyeti ile bir araç satın alınacaksa o aracın ÖTV dahil fiyatı en fazla 1.591.200 TL olmalıdır. Bu fiyatın üzerinde fiyatı olan sıfır kilometre otomobiller için ÖTV muafiyeti uygulaması yapılamıyor. Ayrıca bu yolla satın alınan otomobiller eğer 5 yıl içerisinde satılmak istenirse muaf olunan ÖTV’nin de devlete geri ödenmesi gerekiyor.

CİTROEN C3 ÖTV’SİZ FİYAT

Otomobil firmaları ÖTV’siz fiyatları ayrıca açıklıyorlar. Citroen C3 için de ÖTV’siz fiyat açıklandı. Normal satış fiyatı 948.000 TL olan Citroen C3 sadece ÖTV muafiyeti hakkı olanlara 509.000 TL’ye satılabiliyor. Bu fiyattan Citroen C3 sahibi olmak isteyenlerin gerekli işlemlerini yaptıktan sonra herhangi bir Citroen yetkili satıcısına başvurmaları gerekiyor.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç