Cevdet Yılmaz'dan maaşlara seçim öncesi ek zam açıklaması: Bütçe sonsuz değil
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cevdet Yılmaz'dan maaşlara seçim öncesi ek zam açıklaması: Bütçe sonsuz değil

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaptığı son dakika açıklamasında emekli ve asgari ücrete ek zam sorusuna cevap verdi.

Çalışma Hayatı 10 Mart 2024 3
Cevdet Yılmaz'dan maaşlara seçim öncesi ek zam açıklaması: Bütçe sonsuz değil

Asgari ücret ve emeklilere seçim öncesi ek zam gelir mi? sorusuna Cevdet Yılmaz'dan cevap.

Habertürk canlı yayınına katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, burada dikkat çeken ifadeler kullandı. Yılmaz yaptığı açıklamada emekli ve asgari ücretlilerin maaşına seçimden önce bir maaş zammı müjdesi gelir mi? sorusuna yanıt verdi.

Hem emeklilerin hem de asgari ücretlilerin seçim öncesinde bir maaş zammı beklentisi olduğu sorusuna cevap veren Yılmaz, ellerinden gelen tüm imkanlarla bu konuda adımlar attıklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Olabildiğince elimizdeki tüm imkanları kullanarak bu konularda adımlar attık. Önümüzdeki dönemlerde de ekonomimiz büyüdükçe, geliştikçe, istikrarımız meyvelerini vermeye devam ettikçe emeklilerimiz başta olmak üzere bütün kesimlere dönük yine aynı yaklaşımımızı devam ettireceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın"

AYNI İŞİ YAPAN HERKESTEN VERGİ

Vergide yapılacak düzenlemelere değinen Yılmaz, "Aynı işi yapan, herkesten eşit oranda vergi almak istiyorsunuz. Birisi öderse diğeri ödemezse ne olur? Hem sosyal adaletsizlik olur hem de haksız rekabet olur. Yani aynı konuda çalışan iki işletme var diyelim. Biri vergisini ödüyor düzenli bir şekilde, diğeri ödemiyorsa rekabet güçleri etkilenir ve haksız rekabet olur. Dolayısıyla kayıt dışılığı engellediğiniz zaman rekabet ortamını da güçlendirmiş olursunuz" dedi.

MAAŞ ZAMMINA CEVAP: "BÜTÇE SONSUZ DEĞİL"

Önceliklerinin her zaman emekliler ve çalışanlar olduğunu, bunda tereddüt olmadığını söyleyerek sözlerini sürdüren Yılmaz, "Çalışanların payına, emeklilere yaptığımız aktarmaların sosyal güvenlik sistemine. Ama bir taraftan da şu gerçek tabii, emekli sayımız da oldukça yüksek bir rakama geldi, 16 milyon gibi bir rakama ulaştık. Dolayısıyla burada en küçük attığınız adımın büyük bir yansıması oluyor. Bayram ikramiyelerinde yüzde 50 artış yapıldı değil mi? Bunun mali yansıması 27 buçuk milyar lira. Tek başına bu atılan adımın mali etkisi 27,5 milyar lira" değerlendirmesinde bulundu.

Bu açıklamaya göre baktığımızda şimdilik bir ek zammın gündemde olmadığı görülüyor. Sizce maaşlara ek zam gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın ve ek zam geldiğinde bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 50 Gün Önce
Memura 8077 tl seyyanen verileceğine herkeze 4000 tl verilemezmiydi. Bu ülkede sadece Memurmu yaşıyor Emekli yaşamıyormu 10000 tl maaş Allah'tan revamı hiç kusura bakmayın yıllardır size oy verdik savunduk ama ARTIK ASLA OY MOY YOK Somali'ye Suriyelilere yardım edeceğinize kendi Emeklinizi düşünün
Ziyaretçi 50 Gün Önce
Az yiyin maaslarinizdan odun verin gereksiz masraflari kesin yabancilara vermeyin emeklinin calisanin parasini verin yoksa size oy moy yok
Ziyaretçi 50 Gün Önce
Millet vekillerinin maaşından biraz alıp emekliye verseler olur ama millet vekilleri nasıl geçinecek öyle bişey olursa çok yazık olur vekillere….