Cevdet Yılmaz: Enflasyon düşecek ama bu biraz zaman alacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cevdet Yılmaz: Enflasyon düşecek ama bu biraz zaman alacak

Cevdet Yılmaz bir son dakika açıklamasında bulundu ve enflasyonun düşeceğini, ancak bunun zaman alacağını söyledi.

Ekonomi 5 Nisan 2024 0
Cevdet Yılmaz: Enflasyon düşecek ama bu biraz zaman alacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Enflasyonun düşmesi zaman alacak.

Bir basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken enflasyon rakamlarında beklenen değişime de değindi ve önemli ifadeler kullandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Güzelyurt kentinde, KKTC Başbakanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katılan Yılmaz, burada yaptığı açıklamada yerel seçimlerin sona erdiği ve 4 yıldan fazla seçimsiz bir dönem olduğunu söyledi. Yılmaz, bu süreçte çeşitli alanlarda reformların gerçekleştirileceğini, bu sürenin altın kuymetinde bir dönem olduğunu söyledi.

ENFLASYON DÜŞECEK AMA ZAMAN ALACAK

Enflasyonun düşmesinin zaman alacağını söyleyerek sözlerine başlayan Yılmaz, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Öncelikle ekonomimizdeki istikrarı pekiştireceğiz. Enflasyon meselesini çözeceğiz. Bu da biraz zaman alacak elbette. Bu yılın ikinci yarısından itibaren belirgin bir şekilde enflasyondaki düşüşleri göreceğiz. 2025'te bu çok daha ileri seviyeye taşınacak. 2026'ya geldiğimizde yeniden tek haneli rakamlara ulaşacağız. Ekonomilerimizin etkileşimini düşündüğümüzde, bu olumlu gelişmelerin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de yansıyacağını rahatlıkla ifade edebilirim. Gece gündüz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti için Türkiye Yüzyılı için çalışmaya devam edeceğiz ve Allah'ın izniyle Türkiye'yi 21'inci yüzyılda çok daha yükseklere, çok daha güçlü bir konuma taşıyacağı"

Yılmaz, açıklamasının devamında KKTC'nin gelişmesi, üretmesi, kalkınması için de çalışmaları olduğunu söyledi ve bu çerçevede yeni bir iktisadi ve mali işbirliği anlaşması hazırlıklarının devam ettiğini bildirdi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç