Cevdet Yılmaz açıkladı: Dolar seçimden sonra yükselecek mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cevdet Yılmaz açıkladı: Dolar seçimden sonra yükselecek mi?

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaptığı açıklamada dolar kurunun yükselip yükselmeyeceğine değindi.

Döviz 31 Mart 2024 0
Cevdet Yılmaz açıkladı: Dolar seçimden sonra yükselecek mi?

Cevdet Yılmaz açıkladı: Seçimden sonra dolar sert yükselecek mi?

Bir televizyon programına konuk olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dikkat çeken ifadeler kullandı ve döviz kuru ile enflasyon rakamlarına değindi.

Aylık enflasyonda gerileme olduğunu, yıllık enflasyonda ise yılın ikinci yarısından sonra düşüş olacağını söyleyen Yılmaz, gıda enflasyonunun düşmesinin zaman aldığını söyleyerek, "Enflasyonda bir düşüş trendi net bir şekilde ortaya çıkıncaya kadar bu duruşunu sürdürecektir diye düşünüyorum. Özellikle hizmet sektörlerinde ve gıdada henüz o enflasyon trendlerini tam kırmış değiliz. Otomotivde iyi bir noktadayız. Konutta başladı. Sanayide genelde fena değil. Ama hizmet sektöründe ve gıdada henüz tam arzu ettiğimiz noktada değiliz. Oralarda da kırılmalar başlayacaktır. Az önce bahsettim, yılın ikinci yarısında zaten bu iyice ortaya çıkacaktır, belirginleşecektir" dedi ve enflasyonun düşüşü hakkında şu bilgileri paylaştı:

"Yılın ikinci yarısında enflasyonda belirgin düşüşleri göreceğiz. Yani bunun ilk ayı haziran ayı aslında. Ancak istatistikler bir ay sonra çıktığı için 3 Temmuz'da yayınlanan istatistikle birlikte yıllık bazda düşüş trendini göreceğiz"

DOLAR YÜKSELECEK Mİ?

Seçim sonrası dolar kurunda, geçen sene yaşanan yükselişe benzer bir yükseliş beklentisi sonrası dolara talebin arttığını bildiren Yılmaz, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Döviz ihtiyacımızın azaldığı, döviz finansmana erişim imkanının arttığı bir dönemdeyiz. Dolayısıyla döviz üzerinden oluşturan spekülasyonların siyasi bir zemini olmadığı gibi teknik bir zemini, rakamsal bir zemini de yok"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç