Çalışma saatleri değişecek mi? İlk net açıklama geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Çalışma saatleri değişecek mi? İlk net açıklama geldi

Mesai saatlerinin değiştirilmesi ve çalışma saatlerinin düşürülmesi ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Çalışma Hayatı 22 Şubat 2024 1
Çalışma saatleri değişecek mi? İlk net açıklama geldi

Çalışma saatleri değişecek mi? Son dakika açıklaması geldi.

Kamuda ve özel sektörde mesai saatlerinin değişmesi ve daha az mesai yapılmasına ilişkin konu, son günlerde gündemde çokça konuşuluyor. Bu konuda bir son dakika haber igeldi.

TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç yaptığı son dakika açıklamasında konu ile ilgili çalışma olup olmadığı sorusuna cevap verdi.

Kılıç yaptığı son dakika açıklamasında çalışma saatlerinde değişiklik yapılacak mı yapılmayacak mı sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

"Şu an için böyle bir şey söz konusu değil. Bir şekilde ortaya atıldı ve o büyüdü. Bu konu daha önceki bakan Vedat Bilgin zamanında gündeme gelmişti. AB ülkelerinde çalışma saatlerinin kısaldığı haberleri izliyoruz. O da bunlara binayen Türkiye'de de gelecekte böyle bir adım atılabileceğini ifade etmişti ama şu an için Çalışma Bakanlığı'nın bu yönde bir çalışması söz konusu değil"

SOMUT ÇALIŞMA HENÜZ YOK

Şimdilik çalışma saatlerinin 45 olduğunu ve bu konuda çalışmanın şimdilik görünmediğini söyleyen Kılıç, şunları söyledi:

"Bu konuda ben uzun yıllar önce akademik makale de yapmıştım. OECD ülkeleri çerçevesinde baktığımız zaman çalışma saatlerinin yasal olarak düşürüldüğüne dair bir takım gelişmeler var. Mesela Belçika'da 38 saat, Almanya'da 40 saat. Fransa'da 35 saat.Bizde bildiğiniz gibi haftalık çalışma süresi 45 saat. Bir değişiklik olur mu? Şu an için görünmüyor.

Çalışma sürelerinin düşmüş olması üretimin düşmesi anlamına da gelmedi. Hollnda örneğinde üretim artışına bile sebep oldu. Çalışma sürelerinin azaltılması üretimi de azaltacaktır anlayışı geçerliliğini yitirmiş bir anlayış olarak ortada duruyor"

ŞİMDİLİK SOMUT ÇALIŞMA YOK, ANCAK İLERİDE OLABİLİR

Sabah Gazetesi ve Türkiye Gazetesi'nin aktardığı bilgilerde, hükümetin bu konuda bir çalışması olduğu ve çalışma saatleri için diğer ülkelerin izlendiğini aktardı.

Gelişmelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
somut çalışma olmaz çünkü milletvekilleri işveren halk için herhangi birsey yapılmaz türkiyede halk türkiyede köle olarak görülüyor bu yasayı ak parti çıkarmaz