Çalışma Bakanlığı, geçici tarım işçileri için düzenlemeye gidiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Çalışma Bakanlığı, geçici tarım işçileri için düzenlemeye gidiyor

Geçici tarım işçilerine yönelik yeni düzenleme geliyor. Düzenleme ile birçok hak iyileştirilecek.ç

Çalışma Hayatı 25 Şubat 2024 2
Çalışma Bakanlığı, geçici tarım işçileri için düzenlemeye gidiyor

MEvsimlik işçilerle ilgili düzenleme başladı.

Türkiye Gazetesi'nden Esma Altın bugün kaleme aldığı yazısında dikkat çeken ifadeler kullandı. Altın yazısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın mevsimlik işçilerle ilgili başlattığı yeni düzenlemeyi duyurdu. Düzenleme için hazırlanan taslağın ilgili kurum ve kuruluşların görüşlerine açıldığı ve bürokratların, uzmanların görüşlerinin alındığı öğrenildi. Görüşleriin alınmasından sonra bu konuda çalışmalar için bir yol haritası çizilecek.

Taslağa göre tarım işçisi aileler için koruyucu tedbirler gelecek. Okul öncesi ile özel bakıma ihtiyacı olan çocuklar, oluşturulan geçici yerleşim yerlerinde sosyal çalışma görevlilerinden eğitim ve bakım alacak. 

Tarım işçisi gönderen yerlerde “İl/İlçe Mevsimlik Gezici Tarım İşçileri İzleme Kurulu” adı altında bir kurul kurulacak ve bu kurulda görev yapack olan işçi, aracı ve toprak sahipleri işveren temsilcileri, ücretleri, sosyal hakları çözüme kavuşturacak.

Çalışma Bakanlığı bünyesinde oluşturulacak kurulun yönetiminde Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı, Aile ve Sosyal Hizmetler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, İçişleri, Hazine ve Maliye, Millî Eğitim, Sağlık, Tarım ve Orman ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıkları bakan yardımcıları da bulunacak.

Bu kurul geçici tarım işçilerinin sorunlarını ele alarak çözüme kavuşturacak.

Düzenleme taslağının oluşturulması sonrası kısa sürede meclise gelecek ve yürürlüğe girecek. Sizce başka hangi işçiler için düzenleme gelmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Düzenlemeden haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Gelişmelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 55 Gün Önce
aynen burda kaldı typ 2 ay sonra yine işten çıkarılaz iş yok Erzurum yine kalicaz ayazda Kurban olduğum Allah yardım ede inşallah bizlere
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Typ işçileri için duzenleme bekliyoruz. Her yil binlerce typ li mağdur ediliyor. 9 ay sonra iş hakkı elinden alınıyor malesef.