BYD Seal U DM-i sonunda Türkiye'ye geldi: İşte satış fiyatı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

BYD Seal U DM-i sonunda Türkiye'ye geldi: İşte satış fiyatı

BYD'nin oldukça beğenilen yeni D SUV segmenti aracı sonunda Türkiye'ye geldi ve satışlar başladı. İşte aracın detayları.

Fiyat Listesi 15 Nisan 2024 1
BYD Seal U DM-i sonunda Türkiye'ye geldi: İşte satış fiyatı

Ve beklenen oldu: BYD Seal U DM-i Türkiye'ye geldi: İşte beklentilerden daha ucuza gelen aracın fiyatı.

Son dönemlerde taşıt piyasasına Çinli şirketler damgası vurulmaya devam ediyor. Tüm dünyada en popüler araçlardan olan BYD, yeni D-SUV segmenti aracını Türkiye'ye getirdii.

Avrupa'dan önce ülkemizde satışa çıkan benzinli ve elektrikli motora sahip olan BYD Seal U DM-i, Türkiye'de beklentilerin altında bir fiyata satışa çıkarıldı.

1.5 benzinli motora sahip olan aracın 18.3 kWsa Blade Batarya'ya sahip elektrikli motoru da var. Elektrikli motor 80 KM'ye kadar menzil sunarken bu menzil şehir içinde 110 km'ye kadar çıkabiliyor.

Toplamda 1080 km menzil sunan aracın WLTP normlarında 100 km'de 0.9 lt tükettiği bildirildi ki bu oldukça düşük bir oran.

Otomotiv Gazetecisi Emre Özpeynirci yaptığı son dakika açıklamasında aracın 2 milyon 90 bin lira ile beklentisinin çok altında bir fiyata ülkemize geldiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Fiyatı beklentimin altında‼️

BYD, D-SUV segmentindeki şarj edilebilir hibrit (PHEV) modeli Seal U DM-i'yi lansmana özel 2.090.000 TL’lik fiyatla satışa sundu. Açıkçası beklentimin çok altında iyi bir fiyat. 

Avrupa'da ilk kez Türkiye'de satışa sunulan PHEV modelin iç ve dış tasarımında %100 elektrikli modelle ön tampon dışında pek farkı yok. 

Araçta 4 silindirli 72kW’lık 1.5 litrelik benzinli motoru, 145 kW’lık elektrikli motorla buluşturuyor.  18.3 kWsa Blade Batarya’ya sahip olan Seal U, şarj edildiğinde WLTP ölçümlerine göre ortalama 80 kilometrelik elektrikli menzili sunuyor. Bu menzil şehir içerisinde 110 kilometreye kadar çıkıyor. 

Araç kombine olarak 1080 kilometre menzil sunarken, WLTP normlarında 100 km’de 0.9 lt tüketim ortalamasıyla da dikkat çekiyor.

Not: Normal şartlarda ilk çeyrekte Seal U’nun elektrikli versiyonu gelecekti ama elektrikli araçlara yönelik tebliğ nedeniyle, şarj edilebilir hibrit versiyonu geldi"

Sizce araç nasıl? Bu paraya değer mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 18 Gün Önce
Keşke arabalardan bu kadar vergi alınmasaydı herkes binebilse koskoca dünya kime kalacak acaba ölüpte 1 çorap götüremiyor kimse