Büşra Şahiner'den ASM Grup Elemanlarına kadro çağrısı: 'GÖRMEZDEN GELEMEYİZ YOK SAYAMAYIZ'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Büşra Şahiner'den ASM Grup Elemanlarına kadro çağrısı: 'GÖRMEZDEN GELEMEYİZ YOK SAYAMAYIZ'

Genç Sağlık Sendikası Asm Grup Elemanları Komisyonu Başkanı Büşra Şahiner; "Yok Sayamayız Görmezden Gelemeyiz" dedi ve Asm Grup Elemanlarına Kadro Talebini Yineledi.

Sağlık 6 Şubat 2024 19:58 0
Büşra Şahiner'den ASM Grup Elemanlarına kadro çağrısı: 'GÖRMEZDEN GELEMEYİZ YOK SAYAMAYIZ'

ASM grup elemanlarına kadro çağrısı.

GÖRMEZDEN GELEMEYİZ YOK SAYAMAYIZ! dediğimiz o fedakar sağlıkçı grubu.. işe girerken sağlıkçı diploması istenmesine rağmen "eleman" ifadesiyle çalışan, mali ve özlük hakları olmayan Asm Grup Elemanları.. Sizlerin Asm Grup Elemanları dediğiniz bizlerin ise "sağlıkçı" sıfatı dışında hiçbir ifadeyi kabul etmediğimiz o büyük sağlık ordusu bakın devlet büyüklerimizden ne istiyor ?

Aile sağlığı merkezleri tanılamanın yapıldığı, kronik hastalıkların tespitinin yapıldığı çok değerli sağlık kuruluşlarıdır ancak hem fiziki açıdan hem çalışan refahı açısından hakettiği şartlara ulaşabilmiş değildir. 

Kurum içerisinde mağduriyetine her geçen gün yenileri eklenen, bir çok sosyal haktan mahrum bırakılan ve her anlamda hekimlere bağlı olan Asm Grup Elemanları ise kurumun en mağduru olmaya devam ediyor.

Olmayan iş güvenceleri, olmayan sağlıkçı sıfatları ve çok düşük olan maaşlarıyla tükenmek üzere , her geçen gün işsiz kalan Asm Grup Elemanları kendisine uygun görülen bu sıfatı kabul etmiyor ve "sağlıkçı" sıfatıyla çalışmak istiyor, doktor arkadaşlarla patron-işci iliskisi kurmak isteyemeyen Asm Grup Elemanları işsiz kalma korkusuyla görev tanımı dışında işler yapmak zorunda kalıyor , süt izni , doğum izni gibi durumlarda ise yalnız kalan kadın arkadaşlarımız gebelik sürecinde de sorun yaşıyor,  sayıları yaklaşık 20 bin olan bu büyük sağlık ordusu , şiddet durumlarında ise beyaz kod verme yetkisine sahip değil. 

Bu kurumların devlet çatısı altında toplanmaya  ihtiyacı var bu kurumlar bir ticarethane anlayışıyla yönetiliyor bu kurumlar ve kurumdaki tüm sağlık çalışanları sağlık bakanlığı çatısı altına alınmalı 

Yürütülebilirliğini kaybetmek üzere olan bu sistem hem hekim arkadaşlarımızı hem Asm Grup elemanlarını mağdur ediyor bizler bu sistemin kamucu, eşitcil ve barışçıl bir sistemle değiştirilmesini talep ediyoruz.

Talebimiz bu büyük sağlık ordusu için eşit işe eşit maaş olacaktır eşit işe eşit özlük hakkı olacaktır ,branş farkı gözetmeksizin, yarı zamanlı tam zamanlı ayrımı yapılmaksızın norm kadronun teslimi olacaktır yapılacak asgari düzeyde hiçbir iyileştirme Asm Grup Elemanlarının aldığı eğitimin karşılığı olmayacaktır diyoruz Pandemi döneminde balkonlardan alkışladığımız sağlık çalışanları biziz, o dönem büyük özveriyle çalışan ancak kuruma gelen aşı ve maskelerden mahrum bırakılan, ücretsiz toplu taşıma hakkını kullanamayan bu büyük sağlık ordusunun sorunlarını sizlere emanet ediyoruz, Emanete sahip çıkacağınızdan şüphemiz yok.

SAĞLIĞINIZ BİZE HAKLARIMIZ SİZE EMANET

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç